Grachten Geluidswandeling met Soundtrackcity

11 mei 2014 | 14.00 uur | ,
Deel dit bericht:

Moederdagtip: meewandelen met de geluidswandeling ‘Geheimen van de Amsterdamse Grachten’, van Soundtrackcity. Met Ipod en koptelefoon, voert de wandeling langs markante punten aan de grachten. Beluister geheimzinnige grachtengeluiden, spits je oren bij geheime verhalen over bewoners en bijzondere plekken etc. De wandeling begint bij de Bazel / Stadsarchief, gaat langs bij Museum Geelvinck voor een speciale rondleiding door het huis en de tentoonstelling 1813 en eindigt op de Herenmarkt.

Museum Geelvinck en Soundtrackcity nodigen uit voor een exclusief Moederdag arrangement:

Wandel zondag 11 mei mee met de geluidswandeling ‘Geheimen van de Amsterdamse Grachten’ en breng een bezoek Museum Geelvinck met zijn prachtige stijlkamers en aan de tentoonstelling ‘1813 – Nederland door de Russen bevrijd’ in Museum Geelvinck. De bijzondere wandeling ‘Geheimen van de Amsterdamse Grachten’ neemt u mee op een geluidsreis door heden, verleden en toekomst van het wereldberoemde stukje Amsterdam dat grachtengordel heet.

U wandelt langs een prachtige route van het Stadsarchief aan de Vijzelstraat tot aan de Herenmarkt bij de Brouwersgracht. Onderweg luistert u met iPod en koptelefoon naar geheimzinnige grachtengeluiden met opmerkelijke ooggetuigenverslagen van bewoners. U hoort herinneringen van ex-krakers uit het roemruchte pand De Groote Keyser, poëtische observaties over de Amsterdamse grachtenboom – de iep – en kritische overwegingen over het Amsterdamse slavernijverleden. Een stadsbioloog deelt verrassende feiten over het gevarieerde dieren- en plantenleven rondom de grachten en een schrijver blikt vooruit en schetst de toekomst van de grachtengordel.

Wanneer: Zondag 11 mei 2014, 14:00 uur

Waar: Startpunt wandeling: Stadsarchief De Bazel, Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam.

Wie: Iedereen die graag de grachten langs slentert en er meer over zou willen weten. Neem je moeder mee!!

Wat: U ontvangt een iPod en koptelefoon in bruikleen en wordt begeleid door gidsen van Soundtrackcity. De grachtenwandeling wordt gecombineerd met een bezoek aan Museum Geelvinck en een rondleiding door de tentoonstelling ‘1813 – Nederland door de Russen bevrijd’. Duur grachtenwandeling i.c.m. bezoek Museum Geelvinck ca. 2 uur, 15 minuten. De wandeling eindigt op de Herenmarkt. Kosten: 16 euro p.p.

Reserveren Reserveren is vereist ivm. het beperkt aantal plaatsen. Reserveer op info@soundtrackcity.nl vóór donderdag 8 mei. De geluidswandeling ‘Geheimen van de Amsterdamse Grachten’ is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Geef bij uw reservering de gewenste taal aan en voor hoeveel personen u wilt reserveren. U ontvangt een bevestiging.

Museum Geelvinck

Museum Geelvinck geeft u een uniek kijkje in het leven ‘aan de gracht’ in de 17e en 18e eeuw. Het huis bestaat uit het koetshuis, de keurtuin, een ontvangsthal en een viertal stijlkamers op de beletage, ieder met een eigen stijl, kenmerkend voor een specifieke periode. Momenteel is er nog een speciale tentoonstelling te zien die teruggaat naar een periode die voor de monarchie van cruciale betekenis is geweest.

1813 – Nederland door de Russen bevrijd!

In deze tentoonstelling besteedt Museum Geelvinck aandacht aan de kozakken die Nederland van het Franse juk ontdaan hebben. Nadat Napoleon bijna heel Europa onder de voet had gelopen, werd hij bij de Volkerenslag in 1813 terug naar het westen gedreven. Russische kozakkentroepen bevrijden ons land op hun doortocht naar Parijs. Zo werd op november 1813 de weg vrijgemaakt voor de terugkeer vanuit Engeland van de Prins van Oranje. De Prins zou twee jaar later als Koning Willem I feestelijk worden ingehuldigd.

Soundtrackcity

Meer over Soundtrackcity: klik hier