‘Bijen in de stad – hoe doe je dat?’, ism Landschap Noord-Holland: 21 januari
21 januari 2014 | 20.00 uur | ,
Op natuurlijke wijze bijen houden in de stad: het kan! Museum Geelvinck en Landschap Noord-Holland nodigen u uit om dit onderwerp te verkennen. Drie jaar geleden werd in de tuin van het Geelvinck Hinlopen Huis een bijenkast geplaatst met een vriendelijk bijenvolkje. Vorig jaar hadden we zelfs een paar potjes honing. Graag delen wij onze ervaring met u.
Op natuurlijke wijze bijenhouden in de stad: er zijn al succesvolle voorbeelden! En het is goed voor de natuur. Jaap Molenaar, Tom van de Beek, initiatiefnemer van IloveBeeing en imker Kenneth Erselina vertellen hoe. Janneke Wolff-van der Heyden vertelt over hoe Slowfood Nederland de bij op de agenda heeft gezet en Jurn Buisman neemt u mee de tuin in naar ons bijenhotel (als het nog licht genoeg is).
Programma en sprekers
– Wat is er aan de hand met de bijen in Nederland?, door Jaap Molenaar / Landschap Noord-Holland,
– Urban Beekeeping in the city‘, door Thomas van der Beek en Kenneth Erselina, van ‘I Love Beeing’ en ‘Bussiness 4 Bees‘
– Time is Honey – hoe ontmoet je het bijenleven in de stad alsof het vanzelfsprekend is? door Janneke Wolff-van der Heyden, Slowfood Bijenbehoud en Jurn Buisman, Museum Geelvinck
Deelname: een kaartje voor de lezing kost € 18,-. Als Beschermer van Landschap Noord-Holland betaalt u, op vertoon van uw pas, een kortingstarief van € 12. Voor reserveren: klik hier
Van Landschap Noord-Holland staat ook een bijenhotel in onze tuin. Uw bijdrage komt ten goede aan onze bijen.
Bijenhotel in de Geelvinck tuin
Meer nieuws over bijen en onze tuin
Meer info over bijen
– Buckfast Bee
– Nederlandse Bijenhoudersvereniging
– Bijenstichting
– Amsterdamse Vereniging tot Bevordering van de Bijenteelt
– NBV Amstelland
– Amsterdamse Honing
– Slow Food
– Slow Food Bijenbehoud
– Slow Food Bijen Presidia
– Bee Support
– Slow Food Ark van de Smaak
– Slow Food Foundation for Biodiversity
– Youth Food Movement
– Students Beekeepers of Wageningen University
– Gastvrij voor de Bij
– Bijensterfte
– Oranjefonds
Heeft u interesse in Slow Food, sluit u dan aan bij het Slow Food Convivium – Amsterdam Centrum, mede-initiatiefnemer van dit project.
Who is Who
Kenneth Erselina (1965) Co-Founder and Chief Sustainability Officer of SINGAZ
Kenneth has been an entrepreneur for the past 18 years and has developed strategies and has advised businesses in the area of managing diversity and more recently on sustainability. In this role he has always been responsible for international business development aimed at key personnel of companies, NGO’s and government. His company was considered as one of the leading companies in its field in Europe. Over the years international companies as Heineken, Randstad, Maersk, the Dutch Government and the European Union have held strong relationships with the company.
In 2010 he co-founded SINGAZ, a sustainable urban solutions company, which designs, manufactures and sells electric two-wheelers (bikes and scooters). By offering smart, clean alternatives for town and city transport SINGAZ wants to make a substantial contribution to improve mobility in urban areas. We strive in doing so for optimal sustainablity. This means that throughout the process – from drawing board to final use – our products have minimal harm to people and planet.
Besides his professional work for almost a decade he has been on the board of Paradiso, Amsterdam, the renown concert hall in Amsterdam. He is the co-founder of two foundations: Diversity Top 50, a yearly ranking of the best performing companies on diversity and Tuvalu Living, a foundation with aims to promote a sustainable building construction of homes. In 2006 he was chosen as the first black Entrepreneur of The Netherlands.
Kenneth is married, has two childeren is an active sportsman (catamaran sailing, cycling) and enthusiastic bird watcher.