RaïnaRaï Ras el Hanout Festival, Westergasfabriek Amsterdam: 13, 14 en 15 juli
| ,
Komend weekend staat de Noord-Afrikaanse keuken met een enorme Souk in het Westerpark, onder leiding van chef-kok en auteur Laurent Khellout. Ras el Hanout Food Festival viert de ‘nomadische’ keuken volgens Algerijnse, Bedouïnen tradities, met muziek, poëzie, workshops en heel veel lekker eten!
Ras el Hanout Food Festival
Add some spice to your Summer: tijdens het festival voeren biologische groenten en kruiden de boventoon. Het hart van het festival is dan ook een gigantische Souk; 49 verschillende soorten groenten die samensmelten met 49 verschillende soorten kruiden. Ras El Hanout is een eerbetoon aan de nomadische keuken; omringd met muziek, spoken word, poëzie, verschillende workshops en activiteiten. Van traditioneel brood bakken, tot knutselen met groenten voor kinderen, Bedouïnen sjaals knopen en het geheim van de “Nanah” traditionele muntthee ontdekken. Het versmelten van culturen en het creëren van een liefdevolle samenleving is waar het dit weekend om draait. Er is genoeg te ervaren voor iedereen van alle leeftijden.
Dus; ben je klaar voor een magisch Food Festival, dat al je zintuigen doet prikkelen? Neem dan op 13, 14 en 15 juli 2018 samen met vrienden en familie een kijkje in de betoverende wereld van de nomadische keuken van Raïnaraï, in het Westerpark, bij de Westergasfabriek.
Tijden:
Vrijdag 13 juli 17:00 – 23:00 uur. Spoken word / Food / Poëzie / Muziek
Zaterdag 14 juli 12:00 – 23:00 uur. Souk / Food / Muziek / Workshops
Zondag 15 juli 12:00 – 23:00 uur. Souk / Food / Muziek / Workshops
RaïnaRaï restaurant & traiteur
Chefkok en auteur van ‘De nomadische keuken van RaïnaRaï – vegetarisch en vis’, Laurent Med Khellout, runt met familie Restaurant RaïnaRaï op het terrein van de Westergasfabriek en een Traiteur (met een paar tafeltjes) op Prinsengracht 252.
Slow Food
De culinaire werkwijze van Raïnaraï: vers, biologisch en ambachtelijk bereid met behoud van tradities komt overeen met de uitgangspunten van Slow Food zoals: good, clean & fair / lekker, puur en eerlijk. Slow Food Nederland is onderverdeeld in regionale Convivia of Communities, zoals bijv. Slow Food Amsterdam, die elk weer tal van activiteiten organiseren, zoals lokale markten met regionale producten, proeverijen ed, maar ook initiatieven als de Chefs Alliantie en de Ark van de Smaak en het op jongeren gerichte Slow Food Youth Network.
Slow Food Amsterdam Binnenstad
Slow Food Amsterdam Binnenstad / Grachtengordel zet zich in voor ‘Culinaire Monumentenzorg’ en onderscheidt zich met activiteiten die culinaire ervaringen combineert met inhoudelijke verdieping. Een aantal keer per jaar organiseren wij een bijeenkomst op de Koninklijke Industrieele Groote Club / KIGC in Amsterdam voor een presentatie of lezing, gecombineerd met een mooie maaltijd in de lijn van het thema van de avond.
In het najaar van 2018 nodigen wij, Slowfood Tafel op de KIGC, chefkok en kookboekauteur Laurent Khellout uit om ons mee te nemen op een avontuurlijke culinaire reis naar de geheimen van de nomadische keuken van Noord Afrika.