Rozen-arrangement, 27 juli

27 juli 2014 | 14.00 uur | ,
Deel dit bericht:

Onze tuin staat bekend om zijn prachtige rozen, die vooral in juni – juli uitbundig bloeien. Maria Bonten / Historisch Toerisme Bureau in Limburg organiseert samen met Artifex op zondag 27 juli een speciaal Rozen-arrangement met rozenwandeling en wetenswaardigheden over rozengeuren, rozen in parfum, rozen in de schilderkunst, rozen in de  thee, in de haute couture (Coco Chanel!) enz. Tenslotte proeven we een rozenlikeurtje uit het Limburgse rozendorp Lottum.

 

Exclusief Rozen-geuren-bloemen arrangement in Museum Geelvinck.

Een groene oase in het hart van Amsterdam.

Het Geelvinck Hinlopen Huis is een prachtig 17e-eeuws Amsterdams stadspaleis aan de Herengracht, waarin sinds 1991 een museum gevestigd is. De beletage met de stijlkamers toont de wooncultuur van Amsterdamse regentenfamilies ten tijde van de 18de eeuw. Tussen het hoofdhuis en het voormalig koetshuis, bevindt zich de grote klassieke (rozen)tuin.

Op deze prachtige ambiance heeft Historisch Toeristisch Bureau Maria Bonten uit Limburg een stijlvol programma samengesteld waarin u gedurende een aantal uren ondergedompeld wordt in sferen van rozen, geuren en bloemen.

U wordt op zondag 27 juli om 14.00 uur ontvangen in de tuinkamer(Rembrandt zaal) te Amsterdam met koffie en een kleine lekkernij. Vervolgens presenteert Maria Bonten een kleur- en geurrijke beeldpresentatie over rozen en de ontwikkeling van geuren en parfum door de eeuwen heen. Ook maakt uw gezelschap kennis met rozenkeizerin Joséphine de Beauharnais, Limburgse Lottumse Provence rozen, de opkomst van de haute couture, Coco Chanel en de nieuwe synthetische geuren die in deze periode een geurrijke stempel zetten!

Vervolgens bezoekt u de stijlkamers met uitleg en maakt u kennis met het bloemstilleven van Daniël Seghers en het schilderij met rozen van  de rozenschilder bij uitstek Fantin Latour, in de Rode Kamer. Aansluitend maakt u een verassende rozenwandeling in de prachtige (rozen)tuin midden in het hart van Amsterdam, waar u uitleg krijgt over historische rozen.

De middag wordt toepasselijk afgesloten met een rozenlikeurtje, afkomstig uit het Limburgse rozendorp Lottum.

Tijd: 14.00 uur tot 16.30 uur

Deelname: E 25,50 

Aanmelden: Artifex of bij Maria Bonten
Tel 0495-563354 / 06-23860734 / 
m.bonten@gmail.com

Dit arrangement wordt gerealiseerd door een samenwerking tussen Artifex, Historisch Toerisme Bureau Maria Bonten en Museum Geelvinck.