Barrelhouse Blues & Boogie Woogie

27 september 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Frontlady Tineke Schoemaker en pianist Han van Dam treden regelmatig op in het Pianola Museum met hun programma Barrelhouse Blues en Boogie Woogie. Zij introduceren virtuoze gasten. Altijd staat de piano centraal.

Vanavond brengen zij een solo programma met stukken waar ze vaak niet aan toe komen tijdens de reguliere optredens met de band. U luistert naar muziek van o.a. Jimmy Yancey, Walter Roland, Leroy Carr, Clarence Lofton en Lucille Bogan, singer songwriters en componisten van het eerste blues & boogie woogie uur.

Als gast is uitgenodigd de inmiddels 81-jarige “Master Of Boogiewoogie” pianist Rob Agerbeek  uit Den Haag met stukken van  o.a. Albert Ammons, Pete Johnson en Meade Lux Lewis. Duetten met Tineke Schoemaker en  Han van Dam zullen vast weer ontstaan.

Het wordt een unieke avond met muziek uit vervlogen tijden op de historische instrumenten in het sfeervolle Pianola Museum. Mis het niet!

Toegang €17,50 Nog drie kaarten te bestellen per email: info@pianola.nlLocatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam