Barrelhouse Blues & Boogie Woogie met “Carnegiehall & more”

20 december 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Het is precies 80 jaar geleden dat organisator John Hammond in 1939 het “From Spirituals To Swing Concert” in Carnegie Hall New York voor de tweede keer organiseerde. Het was een reprise van het succesvolle concert uit 1938 ter nagedachtenis van de overleden Blueszangeres Bessie Smith.

Opvallend  was de  brede line-up van Jazz-, Blues-, Gospel artiesten die niet of nauwelijks bij het grotendeels blanke publiek bekend waren. Namen als Big Bill Broonzy, Sister Rosetta Tharpe, Helen Humes en Count Basie maar ook verrassend waren de Boogie Woogie pianisten Albert Ammons, Meade Lux Lewis en Pete Johnson met zanger Joe Turner.

“Bluesdiva”  Tineke Schoemaker en pianist Han van Dam bekend van de band  Barrelhouse verwelkomen in ieder geval als gasten  o.a.  de Boogie Woogie Maestro’s  Eeco Rijken Rapp, Martijn Schok en zangeres Greta  Holtrop.  Geniet van liederen en pianoklanken uit vervlogen tijden op de historische pianola’s en vleugels van het unieke museum in de Amsterdamse Jordaan.

Reserveren is beslist noodzakelijk!

Toegang €20,-Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam