CD presentatie “Gelukkig zijn” met Esther van Hees, Jeroen van Vliet en Miguel Boelens

17 november 2019 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

“Gelukkig zijn, gelukkig zijn.,, daarvoor wil ik alles geven. Weg wat teveel is, geen stress aan mijn lijf, gelukkig zijn.”

– Raymond van het Groenewoud (muzikant/tekstdichter)

Geluk betekent voor Vlaamse zangeres Esther Van Hees het eindeloos meezingen met de muziek die ze als kind ontdekte in de cd collectie van haar ouders. Nummers als “Sammie” van Ramses Shaffy, “Rozane” van Wim de Craene, “Twee Meisjes” van Raymond van het Groenewoud, ….en nog meer van dit soort prachtige klassiekers vormen het repertoire van Esther’s nieuwe album.

Met “Gelukkig zijn”, vernoemd naar het gelijknamige nummer van Raymond van het Groenewoud wat ook op het album staat, brengt Esther een ode aan haar favoriete Nederlandstalige muziek. Lyrische pianist Jeroen van Vliet en fantastische saxofonist Miguel Boelens, beide topmuzikanten uit de Nederlandse jazzscene, vormen haar absolute droomband.

De drie muzikanten zoeken samen de vrijheid van de jazz op binnen deze muziek met nieuwe arrangementen zonder de essentie van het origineel daarin te verliezen.

Op de avond van de presentatie is de CD te koop voor de speciale prijs van € 10,-

Toegang € 15,-

“Nederlandstalige klassiekers in een jazzbenadering brengen. Het getuigt van durf en klasse om als jazzzangeres deze nummers uit te kleden tot hun pure essentie, ze naar je hand te zetten en er in te slagen de originele versies te doen vergeten. Esther Van Hees geeft haar eigen interpretatie aan deze nummers. Door de emotie in haar stem bouwt ze een spanning op waarmee ze de toeschouwer op sleeptouw neemt. Van Hees bewees met het brengen van deze liedjes dat ze een persoonlijkheid is met een eigen originele stijl en dat ze niet enkel in een jazzhokje te vangen is.”

  • Robert Kinable voor Draai om je Oren


Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam