Clair de Lune: Trio Wouter Mijnders – Daniel Broncano – Jean Baptiste Millon: cello, klarinet & piano WEGENS ZIEKTE UITGESTELD !!!!

10 november 2019 | 16.45 uur | Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg, Amsterdam
Deel dit bericht:

HELAAS IS Clair de Lune UITGESTELD WEGENS ZIEKTE VAN EEN VAN DE MUSICI; EEN VERVANGENDE DATUM IS NOG NIET BEKEND

Clair de Lune: op 2 November 2019 spelen wij dit programma tijdens het internationale kamermuziekfestival Musica en Ségura – Spanje https://www.musicaensegura.com/mbm-trio.html

Op 10 november staan we ermee op het podium van de kerkzaal van het Luther Museum Amsterdam (uitgesteld)

Programma CLAIR DE LUNE: 

Claude Debussy, Frank Bridge, Alexandr Glazunov, Francis Poulenc, Hazrat Inayat Khan
Daniel Broncano – klarinet // Jean-Baptiste Milon – piano // Wouter Mijnders – cello

  • Debussy (1862 -1918) Rhapsody pour clarinette et piano (cl, vc, p)
  • Bridge (1879 -1941) Mélodie (vc + p)
  • Debussy – Clair de Lune uit: Suite Bergamasque (piano solo)
  • Glazunov (1865 -1936) Elégie (vc + p)

———      PAUZE    ———

  • Debussy – Minstrels (piano solo)
  • I. Khan (1882-1927) Awake for Morning (cello solo)
  • Debussy – Sonate pour violoncelle et piano

 

Toelichting

De Rhapsodie no 1 voor klarinet en piano van Debussy, ook bekend in een bewerking voor klarinet en orkest van Debussy zelf, bleek een gemeenschappelijke liefde van ons te zijn! Onze passie voor dit stuk daagt ons uit om het als trio te spelen!

Er ontstaan nieuwe exotische klanken, de grilligheid van de solo klarinet en de sierlijke lijnen en kleuren in de cello en piano geven een nieuwe dimensie.
Heel anders is de onstuimige romantiek van Frank Bridge in zijn Mélodie waar de cello en piano het spel van de zee en de wind lijken te verklanken.

Jean-Baptiste Milon soleert in Clair de Lune en Minstrels van Debussy en leest kort iets uit de poëzie van Paul Verlaine, die Debussy inspireerde.

Intens en Russisch van sfeer en stijl toont Glazunov zijn gevoel voor Franz Liszt in de Elégie voor cello en piano.
Ontdek Hazrat Inayat Khan, klassiek Indiaas musicus en spiritueel leider in de cello solo Awake for Morning.

Een nieuwe dag breekt aan met de Sonate pour violoncelle et piano van Debussy.
Is er een verband tussen Pierrot en Charlie Chaplin in zijn eerste films?

OVER ONS

We voelen elkaar muzikaal goed aan, hebben veel plezier samen en het is alsof we al jaren samenspelen… alles lijkt vanzelf te gaan! Heerlijk om gepassioneerd, verfijnd en op het puntje van de stoel te kunnen spelen!

We spelen muziek met een duidelijk emotionele en bijzondere lading, composities waar wij enthousiast over zijn en die ons uitdagen en inspireren. Muziek die je echt raakt!
Er zit bekend en minder bekend repertoire in onze programma’s en we hebben een aantal composities bewerkt voor onze triobezetting! Het resultaat is verrassend!
U hoort de klarinet, cello en piano in verschillende combinaties. Een programma vol afwisseling en variatie!

Trio Mijnders – Broncano – Millon

De Spaanse klarinettist Daniel Broncano (1986) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Madrid en vervolgens aan het Royal College of Music in Londen.

Geprezen voor zijn inventieve spel, won hij diverse prijzen: Making Music Award for Young Concert Artists, RCM Clarinet Prize, the Madrid Youth Orchestra Soloists’ Competition en de Clarinet and Saxophone British Society Competition. Daniel treedt regelmatig op in binnen en buitenland. Naast klassieke muziek, heeft Daniel met The Leisure Society en de songwriter David Vaughan opnames gemaakt, en speelt hij regelmatig met het avant-garde Riot Ensemble. Hij is oprichter en artistiek directeur van het International Festival Musica en Segura (Spanje) en het WAVELENGTH Festival in het Bio Science park van Leiden.

Wouter Mijnders is bekend als cellist van het Leupold Trio, Haydn Trio en Combattimento en studeerde bij René van Ast en Dimitri Ferschtman. Hij maakte tal van CD, radio en TV opnamen. Onder meer met het complete werk voor cello en piano van Mendelssohn, de cello sonates van Willem Pijper en met Combattimento de eerste opname van het concert voor cello piccolo van Sammartini. Wouter geeft cellolessen en is oprichter van Vivaldi Music Lessons, Hij bespeelt een special voor hem gebouwde cello van Jozef Musil.

De Franse pianist Jean-Baptiste Milon werd geboren in 1987 te Bordeaux en speelt vanaf zijn vijfde piano.
Jean-Baptiste behaalde in 2003 zijn diploma aan het conservatorium van Bordeaux, waarna hij zijn Master behaalde onder leiding van Jacques Rouvier aan het Conservatorium (CNSM) van Parijs

Kamermuziek is een van zijn grootste passies en hij volgde master classes bij Françoise Larrat, Jeff Cohen, Claire Désert en Diana Ligeti. Jean-Baptiste treedt regelmatig op met zangers en instrumentalisten. Hij is verbonden als pianodocent aan de Conservatoria van Amsterdam en Den Haag.

What Music Can Do …..

Muziek kan op een onbewaakt moment een gevoel of emotie oproepen, iets bij je in beweging brengen…je wordt er soms door overvallen. Je laten meevoeren op de muziek en je gedachtestroom maar laten gaan brengt je even in een andere dimensie. Je reist door landschappen en andere werelden, ziet kleuren en je associeert met iets in je zelf.
De dagelijkse gebeurtenissen vervagen misschien of krijgen een ander perspectief. Luisteren naar muziek ontspant en geeft tegelijkertijd energie en nieuwe input. Soms val je tijdens een concert gewoon in slaap! Heerlijk!
Wanneer je meedeint op de stroom van bijzondere geluiden, wonderlijke melodieën en ritmische structuren die de componist heeft samengebracht, neem je deel aan de zoektocht om het onzegbare te verklanken.
Muziek biedt de mogelijkheid iets te delen, iets wat alleen met muziek uitgedrukt kan worden, zonder woorden, iets wat ons raakt en wat we als bijzonder, belangrijk en aangenaam ervaren…

 Locatie

Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg

Luther Museum in de Wittenberg De Geelvinck Salon heeft een nieuw onderdak gevonden in het gebouw, waar sinds juni  2019 het Luther Museum in is gevestigd, ook bekend als de Wittenberg. Deze naam is een verwijzing naar de stad waar Luther eens zijn stellingen bekend maakte. Het gebouw, dat dateert uit 1772, bevindt zich in de Plantagebuurt, tussen Weesperstraat en Roetersstraat, op de hoek, waar Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Keizersgracht samenkomen. Het adres van het Luther Museum en de kerkzaal is Nieuwe Keizersgracht 570.

The Geelvinck Salon has found a new home in the building, which since June 2019, houses the Luther Museum, also known as the Wittenberg. This name is a reference to the city where Luther once made his theses known. The building, which dates from 1772, is located in the Plantagebuurt between Weesperstraat and Roetersstraat on the corner where Nieuwe Kerkstraat and Nieuwe Keizersgracht meet. The address of the Luther Museum and the church hall is Nieuwe Keizersgracht 570.

Lees verder
Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam