Claudia y Manito: ‘Arpamor’ – Paraguayaanse harp en gitaar

29 november 2019 | 15.30 uur | Buitenplaats Oud-Amelisweerd, Bunnik
Deel dit bericht:

Nieuwsflits: correcte datum 29 november !

Onze oprechte excuses voor een foutieve datum in de Geelvinck Nieuwsbrief van 25 november.
‘Arpamor’ vindt niet op 28, maar op vrijdag 29 november om 15.30 uur plaats, op de buitenplaats Oud-Amelisweerd.

Het concert vindt plaats in de kamer met het kostbare,18de eeuwse Chinese, handbeschilderde papierbehang met die leuke vogeltjes. Omdat dit zo kwetsbaar is, wordt terughoudend gestookt. Trek iets warms aan!

Arpamor

Claudia y Manito brengen een warmbloedig, gepassioneerd programma, genaamd ‘Arpamor’ / Liefde voor de harp.

Het repertoire bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. Het concert heeft iets weg van de combinatie Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer, alleen geen bandoneon, maar flink wat flamencogitaar temperament.

Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp.  Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Een aantal van deze nummers kent men ook van Los Paraguayos. De gezongen stukken zijn met gitaarbegeleiding.

Filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=a2dlQalzzMo

http://www.youtube.com/watch?v=E-Z-SYyTyIw

Oud-Amelisweerd in het najaar: trek een warme trui aan!

De temperaturen dalen, ook op Oud-Amelisweerd. Ter bescherming van het 18de eeuwse, handbeschilderde, Chinese papieren behang, wordt er zeer terughoudend gestookt- het vriest niet, maar het is ook niet warm in huis. Dat is ook ideaal voor de historische instrumenten, maar de temperatuur voelt niet behagelijk aan. We hebben fleecedekentjes voorhanden, maar een warme trui is ook zeker aan te bevelen!

En de muziek zal ons verwarmen!

 Locatie

Buitenplaats Oud-Amelisweerd

Oud-Amelisweerd is een buitenplaats en ridderhofstad bij Bunnik in de Nederlandse provincie Utrecht. Het maakt samen met het koetshuis en de tuin het complex Historische Buitenplaats Oud-Amelisweerd. Samen met Nieuw-Amelisweerd vormt het de landgoederen Amelisweerd. Het landhuis heeft enige tijd de Armando collectie gehuisvest. Nu toont de kring van vijf samenwerkende Utrechtse kastelen wissel-tentoonstellingen uit eigen depot.

Lees verder
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik