Claudine Carmen Roma pianorecital, helaas afgelast!

27 maart 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Concertpianiste Claudine Carmen Roma werd geboren te Amsterdam. Als klein meisje kwam zij al in de ban van de piano en werd aangenomen in de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium. In 1998 studeerde zij af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hier kreeg zij lessen van de Russische pianomeesters Alexander Warenberg en Koningin Elizabeth Winnaar 1964: Evgeny Moguilevsky.

Ze won prijzen bij vele pianoconcoursen waaronder 1e prijzen bij het Prinses Christina Concours (waar zij ook de DONEMUS prijs ontving), Petrov Concours en Jonge Virtuozen in Antwerpen. In 1996 debuteerde ze in het Concertgebouw Amsterdam, waar destijds een CD van is verschenen. Haar voorkeur gaat uit naar muziek uit de tijd van de Romantiek.

Claudine’s interpretaties van Franz Liszt worden door de meest prominente musici bejubeld. Zij programmeert haar pianorecitals immer van het begin tot het einde op een dusdanig persoonlijke manier, dat haar gemoedstoestand en levenssituatie voelbaar is. Hiermee kan zij met een bijzonder grote overtuigingskracht het publiek meenemen in haar wereld.

Voor haar recital in onze muzieksalon koos zij werken van Frederic Chopin, Johannes Brahms, Cesar Franck en van haar meest geliefde componist, Franz Liszt.

Toegang €17,50, Stadspas en studenten  €15,-Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam