Concert door Finalisten van het concours 2016

16 oktober 2016 | 20.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Op zondagmorgen 16 oktober is de laatste ronde van het International Geelvinck Fortepiano Concours. Er zijn twee finalisten overgebleven.

Tijdens dit concert spelen deze beide finalisten, Mao Omori en Artem Belogurov, en de winnaar van de Stanley Hoogland Square Piano Award, Naruhiko Kawaguchi, gezamenlijk een energiek en inspirerend concert. Ieder speelt een of meer werken van eigen keuze op een of twee historische piano’s, eveneens van eigen keuze. Het programma van dit aanstormend talent vormt dus een verrassing.

Dit concert zal ruim een uur duren, waarna er een feestelijke borrel plaatsvindt, een Festival Drink!

Op de foto’s ziet u de finalisten van de vorige editie in 2015. Inmiddels hebben zij alweer prijzen van andere concoursen in de wacht gesleept.

Dit is de kans om deze rijzende sterren hun favoriete stukken te horen spelen en na afloop met hen kennis te maken!

 

Conservatoriumstudenten, -docenten, gastgezinnen en vrienden van de deelnemers van dit en voorgaande edities van ons concoursen zijn uitgenodigd de knop “vrijkaart” te gebruiken.

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam