De Geest der Poëzie presenteert: CAFÉ MILLE COLONNES, helaas afgelast!

3 april 2020 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

“Mille Colonnes” op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen.

Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900: voor de pauze brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder anekdotes van en over het kroegleven van de Tachtigers, de beroemde dichters en schrijvers die in de jaren 1880 en 1890 de Nederlandse literatuur vernieuwden.

Vooral horen we kleinkunstliederen van rond 1900, zoals het bekende ‘Mensch durf te leven’ van Dirk Witte, maar ook veel onbekende pareltjes. Pianist Charlie Bo Meijering, kleinkunstenaar Bas Marée en zingende barvrouw Heleen Oomen (‘Tante Leen’) brengen de kroeg- en variétéliedjes zoals de Tachtigers die gehoord zouden hebben. Voor de selectie hebben wij advies ingewonnen van niemand minder dan kleinkunstkenner Jacques Klöters.

Tevens wordt De Geest der Poëzie gepresenteerd: in samenwerking met Kever Genever heeft het Feest der Poëzie deze jenever naar de smaak van rond 1900 ontwikkeld. Smaakt geweldig naast een mooi gedicht!

Na de pauze gaan de stoelen aan de kant om naar de liedjes te luisteren, mee te zingen en te genieten van een ouderwets Amsterdams hapje en drankje in de foyer en de geheime bar.

Toegang €15,-Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam