“De nieuwe wereld” met Bernd Brackman, eigenzinnig en magistraal pianist: Uitverkocht!

11 januari 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Bernd Brackman (1960) staat bekend om zijn persoonlijke en doorleefde interpretaties van het grote pianorepertoire. Zijn idool is Claudio Abbado, de legendarische dirigent die alles in vuur en vlam zette en nooit met minder genoegen nam dan absolute overgave. Precies die kwaliteit kenmerkt het spel van deze magistrale pianist.

Voor dit exclusieve recital koos Bernd Brackman werken van componisten uit de nieuwe wereld, uit Amerika, het beloofde land.

U luistert naar de swingende Three Preludes van George Gershwin, uit de bruisende jaren ’20 (de “roaring twenties”).

Vervolgens de pittige Piano Variations uit 1930 van de beroemde Aaron Copland. Ter vergelijking daarna de meeslepende Corelli Variations uit 1931 van immigrant Sergey Rachmaninoff.

Na de pauze brengt Bernd Brackman de in 1980 geschreven Tales of Power van Michael Colgrass, “A musical Drama on the Writings of Carlos Castaneda”, gebaseerd op oude wijsheden van de yaqui-indianen.

Tot besluit de beroemde Sonate, die Samuel Barber in 1950 schreef voor de grote virtuoos Vladimir Horowitz. Dit belooft groot vuurwerk te worden!

Een afwisselend en aantrekkelijk programma dat u meevoert naar het Amerikaanse continent, het land met de onbegrensde mogelijkheden!

Toegang €17,50, met korting €15,-Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam