“De romantische bas” met Théotime Voisin, contrabas en Maurice van Schoonhoven, piano

8 februari 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Contrabassist Théotime Voisin won internationale prijzen en werd in 2016 aangesteld als plaatsvervangend solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Pianist Maurice van Schoonhoven weet met zijn spel de luisteraar in het hart te raken. Zijn repertoire is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur.

Théotime en Maurice speelden hun eerste concerten op de Leidsche Hofjesconcerten in juni 2019. Op grond van hun fijne samenspel besloten zij een duo te vormen.

Zij vangen aan met het Adagio und Allegro van Robert Schumann, dat oorspronkelijk voor hoorn en piano geschreven is, maar je eigenlijk haast nog vaker op cello hoort. Théotime kan in dit stuk prachtig zijn lyriek laten horen.

De Etudes van Chopin zijn een schatkist van pareltjes met grote virtuositeit en klankkleuren. Als intermezzo speelt Maurice van Schoonhoven de beroemde Tristesse op. 10 nr. 3  en de stormachtige Etude op. 25 nr. 11, ook wel Winterwind genoemd.

Tot slot spelen zij voor de pauze de melancholische Melodia en de virtuoze Bolero van de Itlaiaanse componist Giovanni Bottesini, zelf een fenomenaal bassist.

Na de pauze luistert u naar de monumentale Eerste Cello Sonate van Brahms. Op contrabas een waar huzarenstuk!

Toegang €17,50, Stadspas en studenten  €15,-Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam