De Wondere Wereld van de Pianola: Lecture Recital door Kasper Janse & Yvo Verschoor

14 augustus 2019 | 16.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Pianola-dag middagprogramma 16 uur:

De wondere wereld van de Pianola

Lecture recital door Kasper Janse / directeur van het Pianola Museum en pianist Yvo Verschoor.
U hoort hoe Edvard Grieg, Gabriël Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Alexander Skrjabin en Serge Prokofjef zelf hun werk speelden.

Welte

In 1905 was Welte de eerste die met een reproductie systeem op de markt kwam waarmee het spel van een pianist kon worden vastgelegd. Het was de eerste hoogwaardige vorm van muziekreproductie en vele andere fabrikanten volgden en zochten contact met bekende musici.

Veel bekende pianisten en componisten uit die tijd herkenden de kwaliteit van deze opnamen en zagen hierin mogelijkheden om hun werk bij mensen thuis te krijgen. Zij speelden hun werk zelf in en in principe kun je niet dichter bij de componist zelf komen dan op deze manier.

Dit lecture recital verklaart de enorme populariteit van de reproductiepiano onder zowel de rijken der aarde, als onder componisten en toen beroemde musici.

Uitvoerenden: 

Conservator Kasper Janse en pianist Yvo Verschoor plaatsen e.e.a. in context en geven uitleg.

 

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.

Ticketverkoop is nog niet begonnen / Ticketsales has not started yet.


Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam