Duo Mong

18 oktober 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Het duo van Yulia Gubaydullina (viool) en Aliya Iskhakova (piano) werd in 2012 opgericht als een kamermuziekensemble toen zij studeerden aan het Kazan State Conservatory. Tot 2015 waren Aliya en Yulia vooral gericht op klassieke Europese muziek. Aan het conservatorium van Kazan kregen zij les van Faina Starateleva en Olga Pyatnitskaya en bestudeerden zij klassieke sonates van componisten als Beethoven, Brahms, Debussy en Szimanowski.

In 2018 deed het duo een ontdekking in Nederland, het land waar beide muzikanten zich vestigden om hun opleiding voort te zetten. Nederland is een multicultureel land met veel verschillende landen en tradities. Dat is de reden waarom Yulia en Aliya besloten hebben hun cultuur te introduceren bij mensen in Europa en om de prachtige muziek van Tataarse componisten te promoten. Bijna niemand kent de Republiek Tatarstan en de hoofdstad Kazan, de Tataarse natie, haar cultuur, tradities en muziek.

Sinds deze tijd heeft het duo de naam Duo Mong gekozen. Mong is een Tatar-woord dat niet in andere talen kan worden vertaald. De betekenis ervan weerspiegelt echter de nationale kenmerken van het Tataarse volk, zijn perceptie van de wereld. Meer in het algemeen kan het worden vertaald als melancholie, hartelijkheid en lyriek.

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam