Eclectic/Being Me, feestelijke seizoensopening met Marie François

5 september 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De Belgische concertpianiste Marie François opent het nieuwe seizoen in onze muzieksalon met een feestelijk en gevariëerd programma.

De zeer begaafde François begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde bij Joop Celis, Alan Weiss, Polina Leschenko en Elisso Virsaladze.
Haar repertoire kenmerkt haar als muzikante en als mens: Bold, Brave and Lovable. Marie staat enthousiast in het leven en wil -op het ongeduldige af- iedereen warm maken voor klassieke muziek!

Marie François was in België reeds te horen in verschillende culturele centra en verzorgde eveneens concerten in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Italië, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In september 2018 voerde ze meermaals het pianoconcerto van Edvard Grieg uit in Oekraïne, samen met het staatsorkest van Lviv, onder leiding van Herman Engels. Recent maakte zij haar eigen podcast op Musing with Marie.

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd van 2016, editie piano, maakte ze deel uit van De Zes/Les Six, de jongerenjury voor Canvas en Klara. Daarnaast schrijft ze ook geregeld opiniestukken in verschillende kranten.

In april vorig jaar verscheen haar debuutalbum, Eclectic/Being me, bij het Nederlandse label, Challenge Records International. Diezelfde maand stond haar cd in de top tien op Apple Music, als een van de beste klassieke muziek releases wereldwijd. Ze deelde die top tien met artiesten zoals Renaud Capucon en Boris Giltburg.

Het repertoire dat voor piano geschreven is oneindig groot. Toptalent François legt zich dan ook niet toe op een specifieke stijl, maar houdt ervan om stijlen te combineren. Van een klassieke sonate van Beethoven tot jazzy preludes van Gershwin. Op die manier kan een ieder in het publiek zich in een stijl terugvinden en luistert u naar een breed palet aan klassieke muziek. Bij elk stuk geeft de pianiste een korte toelichting. Op die manier betrekt zij haar publiek en komt u tot een beter begrip van klassieke muziek.

Stap in de wereld van Marie François en geniet!

Om deze exclusieve seizoensopening extra feestelijk te maken wordt avondkleding zeer op prijs gesteld.

http://francoismarie.be/

Toegang €30,- , studenten  €20,-

 

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam