Fluit en harpduo Juan Sebastian Blanco en Carlos Anez Gomez

12 oktober 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Harpist Juan Sebastian Blanco Chaparro en fluitist Carlos Anez Gomez zijn afkomstig uit Bogota, waar zij elkaar 10 jaar geleden als solisten ontmoetten bij het Cartagena internationale muziekfestival. Zij wisten toen nog niets van hun toekomst in Nederland; beiden behaalden een masters degree aan het Conservatorium van Amsterdam.

Vanaf dat moment vormt het tweetal een duo met de prachtige combinatie van harp en fluit. Zij zijn voortdurend op zoek naar Nederlandse hedendaagse composities voor hun duo, dat ook de Latijnse folklore van hun eigen continent voor het voetlicht brengt.

Carlos Anez (1986) studeerde in 2017 cum laude af met twee specialisaties, fluit en contemporaine muziek. Tegenwoordig maakt hij deel uit van Trompo, een ensemble met fluit, viool en contrabass, dat composities van hedendaagse componisten uit de hele wereld onder de aandacht brengt.

Juan Sebastian Blanco Chaparro (1993) debuteerde op 15-jarige leeftijd als solist in Canada bij de Musici de Montreal. Recent soleerde hij onder meer bij het Nationale Opera en balletorkest. Naast Duo Lingua, zijn hobo/harpduo brengt hij performances van allerlei aard, oa met de Keltische electrische harp.

Vanavond brengen Juan Sebastian en Carlos een duo recital met werken van Piazzola, Revelo, Gaubert, Liberman, Ravel en Ibert in onze muzieksalon.

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam