Frederic Voorn en De Kunst van de Nocturne

30 oktober 2016 | 16.00 uur | Kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther

Een concert in de sfeer van de nacht, romantisch en dromerig, door de fameuze pianist Frederic Voorn.
Voorn neemt je mee door de geschiedenis van de Nocturne aan de hand van werken van J. Field, de eerste componist die een werk de naam ‘Nocturne’ gaf, en daarmee als grondlegger van dit genre wordt gezien.

 

Frederic Voorn: pianist, componist en radio-programmamaker

Als programmamaker bij de radio is Frederic Voorn sinds 1997 actief. Naast Pianistenuur, dat vanaf 2001 iedere zaterdag door de VARA werd uitgezonden, maakt hij programma’s voor de NTR, (ZaterdagMatinee, De Bedding) de VPRO (Het Middagconcert en Urubicha) en de Concertzender.

Frederic Voorn is een veelgevraagd, veelzijdig pianist en componist.
Hij keert regelmatig terug naar Rusland, o.a. Kazan en Bakoe, hoofdstad van Azerbeidzjan.

Frederic en zijn naamgenoot Chopin, hebben een speciale voorliefde voor Nocturnes.
In dit recital in de sfeervolle salon op Kasteel Heeswijk met voorouderportretten aan de wand, neemt Frederic Voorn u mee langs componisten die Nocturnes hebben geschreven, maar niet alleen.
Frederic speelt Bach, Mozart, Field, Schubert, Chopin, Glinka, Akan, Gutman en Tsjaikovski op de Broadwood vleugel uit 1840.

 

===========================================

Let op:
crowdfunding-actie: laatste dagen!
Al ruim 80% is gedoneerd. Help ons het streefbedrag te halen om de restauratie mogelijk te maken.

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

 

 Locatie

Kasteel Heeswijk

Het monumentale Kasteel Heeswijk is het mooiste kasteel van Brabant en ligt in een prachtige, bosrijke omgeving. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Het kasteel staat nu open voor publiek dat op allerlei wijzen van dit erfgoed kan genieten. Cultureel, feestelijk, ingetogen en zakelijk. Incidenteel worden er concerten gegeven in de Wapenzaal, waar een hedendaagse vleugel staat.

Kasteel 4
5473 VA Heeswijk-Dinther
0413 292024

Bezoek website