Gabriele Toia op tafelpiano: Sensibility and Improvisation

22 oktober 2016 | 16.00 uur | Kasteel Sypesteyn, Loosdrecht
Musicus/ensemble: Gabriele Toia – fortepiano 

Klassieke werken, Jazz en improvisatie in een sfeervol kasteel. Gabriele Toia bespeelt de tafelpiano Mortimer & Andersson uit 1836.

Op het programma staan werken van G. B. Sammartini, Bix Beiderbecke, J. Haydn, F. Chopin en A. Piazzola.

En natuurlijk zal Gabriele improviseren.

 

Gabriele Toia – fortepiano, klavecimbel, clavichord & componist
Pianist Gabriele Toia is van Italiaanse afkomst. Hij studeerde af aan het G. Verdi Conservatorium in Milaan. Hij studeerde verder onder begeleiding van Alessandro Solbiati en Emilia Fadini, en bekwaamde zich in het bespelen van de harp en fortepiano. Vervolgens ook nog het klavichord met Bernard Brauchli en met Christopher Hogwood en het klavecimbel met Davitt Moroney.

Jazz:
Maar ook kreeg hij gaandeweg meer belangstelling voor de jazzmuziek. Hij gaf recitals op internationale muziekfestivals ; hij werkte samen met orkesten als Basel Simfonietta, het Ensemble van de Violas da Gamba, ‘Il Suonar parlante’, onder aanvoering van Vittorio Ghielmi, het orkest van Milaan: the Orchestra Sinfonica Giuseppe Verdi , met dirigenten Michael Schønwandt, Giorgio Magnanensi, Monica Buckland Hofstetter and Fortunat Frölich, en met pianist Michael Tsalka, die inmiddels een voor Sypesteyn vertrouwde musicus genoemd kan worden.

Film- & toneelmuziek:
Hij componeerde muziekstukken voor piano, koor en kamermuziek maar ook voor films, toneel of poezielezingen waarbij hij met dichters samenwerkt, met bijvoorbeeld de Italiaanse dichters Milo De Angelis, Vivian Lamarque and Franco Buffoni. Zijn muziek wordt ten gehore gebracht in Italie, Zwitserland, Griekenland, Nederland,U.S.A., Nieuw Zeeland, Australie, Hong Kong and China. Recent heeft hij prijzen gewonnen in internationale composities zoals de “Città di Albenga” in Italie ’ The Vox Novus’ in New York. Zijn composities worden gepubliceerd door Simon Verlag te Berlijn. In de wereld van het theater werkte hij samen met het Piccolo Teatro di Milano (Giorgio Strehlerand Oriella Dorella) and met acteur Franco Branciaroli. Eigentijdse en oude muziek van hem is opgenomen voor Ducale, MDS Records Zurich en in radio en tv opnames In Italie en Zwitserland te beluisteren.

===============================

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

 Locatie

Kasteel Sypesteyn

Op en rond Sypesteyn is er bijna altijd wat te doen. Naast tentoonstellingen vinden liefhebbers van kunst, cultuur, muziek en lekker eten wel iets van hun gading. Zo worden er huisconcerten georganiseerd in de sfeervolle Lage Zaal of op het gezellige terras van het kasteel, met prachtig uitzicht over de tuin. Kasteel Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri    

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht
035-5823208