International Geelvinck Fortepiano Concours – Finale

16 oktober 2016 | 11.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De 6e editie van het International Geelvinck Fortepiano Concours

Vast onderdeel van ons festival vormt het Concours voor jong talent, bestaande uit een onderdeel voor fortepianovleugel en voor tafelpiano. Dit jaar toetst de finale ook de vaardigheid van de kandidaat met ensemblespel. Een strijkersensemble van studenten van het Conservatorium van Amsterdam voert Mozart’s pianoconcert KV 414 in A groot uit en U kunt erbij zijn. ’s avonds geven de winnaars van de Geelvinck Fortepiano 1ste, 2de en 3de prijs, de Stanley Hoogland Square Piano Award en de Romain d’Ansembourg Stimuleringsprijs, een concert. Maar ook uw stem telt: wie van de kandidaten verdient volgens U de Publieksprijs? Kom en stem mee!

 

Finale:
Twee overgebleven kandidaten spelen tijdens de finale het pianoconcert van W.A. Mozart KV 414 in A groot in de versie met strijkkwartet.

De jury wordt geleid door Marcel Baudet (Young Pianists Foundation) Aan de jury wordt verder deelgenomen door Prach Boondiskulchok, Jesper Christesen, Alain Roudier en Jan Marisse Huizing.

De kandidaten spelen tijdens de finale op Zahler fortepiano uit c. 1805 (bruikleen van Gijs Wilderom).

Het International Geelvinck Fortepiano Concours is open voor het publiek.

Tijd: 11:00 – 12:00 uur

De winnaar van het International Geelvinck Fortepiano Concours wordt ca. 12:30 uur bekend gemaakt.

 

Meer informatie over het International Geelvinck Fortepiano Concours 2016

 

 

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

 

 

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam