John Irving speelt Haydn en Mozart

21 oktober 2016 | 20.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Musicus/ensemble: John Irving – fortepiano 

Deel dit bericht:

John Irving, de gerenommeerde Engelse fortepianist en specialist op de historische piano, speelt sonates van J. Haydn en W.A. Mozart.

Op het programma staan de volgende werken:

J. Haydn (1732-1809):

Sonata in A flat major, Hob.XVI:46 (c.1768)

Sonata in E flat major, Hob.XVI:49 (1789-90)

W.A. Mozart (1756 – 1791)

Sonata in C Major, KV 330

Sonata in B-flat major, KV 570

 

Op 25 oktober 2016 geeft John Irving masterclasses op de fortepiano in het Geelvinck Pianola Museum in Amsterdam.

 

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

 

 

 

 

 

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam