Kerstconcert met Dionne Brussee, sopraan en Louise vd Sande Bakhuyzen, piano

22 december 2019 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

U luistert naar kerstliederen en -muziek uit verschillende tradities en verschillende landen., o.a.: oud middeleeuwse Franse kerstliedjes, en kerstliederen van Gounod en Martin, Engelse christmascarols (Vaugh Williams, Willcock, Rutter) Duitse kerstliederen van o.a. Schumann, en Cornelis. Daarnaast hoort u ook een aantal mooie klassieke (Italiaanse) liederen en aria’s  over Maria, de geboorte van Christus en de liefde. En tot slot nog een aantal bekende kerstliedjes die u zelf mee kunt (en mag!) zingen! Kortom: een hele gezellige, mooie, sfeervolle namiddag vol prachtige kerstmuziek in de aanloop naar Kerstmis!

Dionne Brussee begon haar zangcarriere aan het Conservatorium in Den Haag en heeft veel opgetreden als solist in met name religieuze werken. In 2006 ontving zij een persoonlijke brief van Elly Ameling die haar stimuleerde om verder te gaan met zingen. Ze heeft zich daarna ook toegelegd op het operarepertoire en zong oa in de opera Orpheo van Gluck de rol van Amor en in King Arthur van Purcell alle sopraanrollen. Dionne geeft regelmatig liederenrecitals met verschillende pianisten.

Pianiste Louise vd Sande Bakhuyzen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij begeleidde en volgde masterclasses bij oa Willem Brons en nam lessen bij Marietta Petkova. Zij gaf concerten in binnen- en buitenland, voornamelijk als liedbegeleidster. Meerdere malen trad zij op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In 2008 had zij de eer om voor HM Koningin Beatrix op te treden. Sinds 1990 vormt zij een duo met violiste Iris vd Laar.

Dionne en Louise werken al jaren samen via het OLVG koor waar Dionne dirigent van is. Zij treden regelmatig op, binnenkort ook via het nieuwe project Muziek@OLVG dat als doel heeft patiënten te laten genieten van het spel van professionele musici. Met dit kerstconcert treden zij voor het eerst ook op buiten het OLVG. Zij gaan dit zeker voortzetten!

Toegang €17,50 Stadspas en studenten €15,-

 Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam