Landgoed Huis Schouwenburg: Hanneke Rouw – cello & Sophia Vasheruk – piano: Chopin & Lalo

8 november 2019 | 20.00 uur | Landgoed Huis Schouwenburg, 't Harde
Deel dit bericht:

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme in Nederland opgetreden met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw dit seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Sophia bespeelt een Müller salonvleugel, Dresden ca 1890, uit de Geelvinck Coll.

programma:

Chopin, Cello sonata, Op. 65 in G minor (1845)
Allegro moderato
Scherzo
Largo
Allegro
Lalo, Cello sonata in A minor (1856)
Andante non troppo – Allegro moderato
Andante
Allegro

Instrument: vleugel, Fürchtegott Müller & Co., Dresden, ca. 1886 – 1900 (Geelvinck Coll.)

vrijdagavond 8 november 2019

ontvangst vanaf 19.30 aanvang concert 20.00 uur
kaarten kosten € 18,00 per persoon
reserveren via concert@landgoedhuisschouwenburg.nl

Routebeschrijving naar Huis Schouwburg

Zie: http://geelvinck.nl/files/Routebeschrijving_Landgoed_Huis_Schouwenburg.pdf.

Via de polder: vanaf de brug over het Randmeer N 309 volgen. Bij de vierde rotonde rechtsaf Eperweg richting ‘t Harde. Na 400 m. rechtsaf zandpad Broekdijk. Na 350 m linksaf Landgoed Schouwenburg.

Vanaf A28: afslag ‘t Harde, N 309 door het dorp’t Harde. 500 m. na de rotonde aan het eind van de bebouwde kom. Schuin linksaf het zandpad op. Einde links, daarna het slingerende zandpad volgen, langs een tweetal boerderijen, (rechts aanhouden), meegaan met de bocht naar links en u ziet het witte huis al liggen. Nb: borden ‘Verboden voor auto’s’ gelden niet voor bestemmingsverkeer.

Parkeren: links naast en achter het Koetshuis.Locatie

Landgoed Huis Schouwenburg

Huis Schouwenburg is een Historische Buitenplaats, gelegen tussen 't Harde en Elburg. Het Huis dateert uit de 17e eeuw. In zijn lange geschiedenis is het vele malen verbouwd. De laatste ingrijpende restauratie is in 2012 voltooid. Sinds 2010 wordt de buitenplaats particulier bewoond en is niet opengesteld voor bezichtiging. Enkele malen per jaar kan het huis worden bezocht in het kader van kleinschalige evenementen.

Lees verder
Schouwenburg 2
8084 PE 't Harde


Bezoek website