Le Sacre du Printemps met Irina Parfenova en Helena Basilova, piano vierhandig: nog twee kaarten telefonisch te bestellen

1 februari 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Le Sacre du printemps van Stravinski voor piano vierhandig

Vier handen, twee Russische zielen, één piano: dochter Helena Basilova en moeder Irina Parfenova samen achter de vleugel!  Ze spelen vanavond delen uit de geliefde Duetten op.11 van Sergei Rachmaninov, het impressionistische stuk Zumishka Zima van Alexander Basilov en besluiten het concert met de befaamde Sacre du Printemps (Het Lenteoffer) van Igor Stravinsky.
Helena Basilova

Helena Basilova werd geboren in Rusland als dochter van twee pianisten, maar groeide op in Nederland. Ze treedt internationaal op en gaf recitals in vele concertzalen in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië. Zo speelde ze de Negende Pianosonate van Skrjabin in de Carnegie Hall en het Tweede Pianoconcert van Sjostakovich in Symphony Space NYC.
Naast haar solo-carrière is Helena een fanatiek kamermusicus, gewaardeerd om haar flexibiliteit en brede voorkeuren. Ze speelt met musici uit verschillende genres en participeert in cross-overs, waarin ze op zoek gaat naar nieuwe wegen om muziek naar het publiek te brengen.

Irina Parfenova
Irina Parfenova studeerde piano aan de Gnesin’s Muziek-Pedagogische Academie in haar geboortestad Moskou. In 1990 vestigde Irina zich in Nederland. Zij behaalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag haar tweede pianodiploma. Zij is artistiek leider van Stichting Troupe A’dour, die mede door haar is opgericht. Irina, werkzaam als pianiste en docente piano, had de behoefte om eigen professionele muziektheaterproducties op te zetten en uit te voeren voor verschillende doelgroepen, vooral voor kinderen. Daarnaast werkt zij intensief samen met zangers waarmee ze nationaal en internationaal optreedt.

Toegang €15,-, Stadspas en studenten €12,50

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam