Literair concert met Irina Parfenova, piano en Bartho Braat, voordracht

27 oktober 2019 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De pianocyclus De Seizoenen op.37 bis is een van de meest geliefde werken van de grote Russische componist P.I. Tsjaikovski (1840-1893).

In De Seizoenen verbeeldt Tsjaikovski niet alleen de vier jaargetijden, maar ook alle twaalf maanden apart. De componist schreef deze korte werkjes in opdracht van het Russische muziektijdschrift ’Novellist’ dat iedere maand het bijbehorende stuk uitgaf.

Bij ieder werkje horen een subtitel en een kort gedicht die de uitgever van het tijdschrift aan de componist heeft voorgesteld en door Tsjaikovski werden goedgekeurd.

In dit literair concert hoort u niet alleen twaalf karakteristieke pianostukken van Tsjaikovski maar ook twaalf gedichten van verschillende Russische dichters, die de poëzie van deze romantische muziek versterken en aanvullen.

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

 Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam