Mkhitar Ghazarayan, gedreven pianist met een roeping, helaas afgelast!

25 april 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Mkhitar Ghazarayan komt uit Armenië. Vanwege de politieke toestand in zijn geboorteland vluchtte hij met zijn gezin 8 jaar geleden naar Nederland. Hij begon met piano spelen toen hij 13 jaar was. Het was de droom van zijn ouders dat hun zoon concertpianist zou worden. Hij is de enige in zijn familie die iets met muziek heeft, zelf hebben zijn ouders geen verstand van klassieke muziek.

Alles wat Mkhitar Ghazaryan tot nu toe bereikt heeft is het resultaat van een hele bijzondere ontdekkingsreis. Hij gelooft sterk in de kracht van muziek, ook dat muziek niet zo maar in zijn leven is gekomen maar dat hij een hele belangrijke taak heeft in de muziekwereld. Hij heeft een spirituele boodschap en beschouwt muziek als iets van God, met wie hij de luisteraar in contact wil brengen, zoals hij muziek hoort in heel Zijn schepping.

Als gevolg van zijn vlucht moest Mkhitar 8 jaar lang wachten op een verblijfsvergunning, nooit had hij een eigen studieruimte. Maar de moeilijkheden hebben een hele bijzondere musicus van hem gemaakt. Er gebeurden wonderen die hem verder hielpen. Zijn eindexamen van zijn bachelor opleiding werd beschouwd als een voorbeeld voor de hele commissie en de conservatoria.

Sinds zijn laatste optreden in het Pianola Museum is er veel gebeurd! Mkhitar geeft veel les en wordt steeds meer gevraagd voor optredens. Sinds kort heeft hij studieruimte en een vleugel, die hem letterlijk vleugels geeft. Hij is een gedreven pianist, die vertrouwt op de kracht van muziek. Stap voor stap bouwt hij aan een mooie toekomst.

Vanavond luistert u naar zijn geschiedenis en een programma met composities uit zijn geboorteland Armenië en van westerse componisten, zoals Chopin, Liszt en Rachmaninoff.

Dit concert is een aanrader! Vorig jaar gaf Mkhitar Ghazaryan een betoverend recital in onze muzieksalon. Hij liet zijn luisteraars sprakeloos achter.

Toegang €17,50, Stadspas en studenten  €15,-

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam