Het Skrjabin Genootschap presenteert Maurice Schoonhoven

20 oktober 2019 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

 

Maurice van Schoonhoven (Amsterdam 1984) studeerde vanaf 1999 bij Bernd Brackman. Al op zeer jonge leeftijd werd zijn talent erkend: op 16-jarige leeftijd was hij onder meer winnaar bij het prestigieuze Steinwayconcours in Duitsland (2000). Een jaar later werd hij tweede bij het Nederlandse concours van The young Pianist foundation. Nog vele wapenfeiten zouden volgen.

In december 2002 werd hij door de wereldberoemde Maria João Pires in Belgais (Portugal) uitgenodigd om aan haar mastercourse deel te nemen en in februari 2003 selecteerde het “Internationales Forum für junge Künstler” te Berlijn Maurice als één der jonge talenten die iedere 2 maanden aldaar de kans kregen om te werken met de internationaal vermaarde Elena Richter, lerares aan het Tsjaikovski Conservatorium te Moskou.

Maurice van Schoonhoven geeft regelmatig soloconcerten in Nederland en Duitsland en houdt zich daarnaast ook bezig met kamermuziek. Zo nam hij in 2001 een CD op met pianowerken en kamermuziek van de Nederlandse componist Jan van Amerongen (1938).

Het repertoire van Maurice is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur. Voor dit exclusieve najaarsrecital van het Skjabingenootschap selecteerde Maurice van Schoonhoven werken van Skrjabin en Chopin.

Dit najaarsrecital speelt zich af in het licht van  Chopin’s sterfdag. Op 17 oktober 1849 overleed Frederic Chopin te Parijs, 39 jaar oud.

Toegang €17,50, Stadspas en studenten  €15,-

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam