Nieuwjaarsconcert met Vivianne Cheng

1 januari 2020 | 15.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De Amerikaanse pianiste Vivianne Cheng is een van de  vijf jongste Steinway artiesten ter wereld. Zij staat bekend om haar uitzonderlijke gevoelige en geconcentreerde pianospel en grote verbeeldingskracht.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar brengt zij een feestelijke matinee met werken van Haydn, Dukas, Saint-Saëns, Tchaikovsky, Ravel, Rachmaninoff en Scriabin in onze muzieksalon. Gevariëerd en sprankelend, een prachtig begin van 2020!

https://www.vivi-anne.com

Toegang €25,- incl. welkomstdrankje om te toasten op het nieuwe jaar.

 

“Een van de meest creatieve talenten waarmee ik heb mogen werken. Vivianne laat zien dat integriteit en talent kunnen samengaan: haar uitvoeringen munten uit door contemplatie en voortreffelijk spel.”
Ida Kavafian

“Haar vertolking van het Beethoven Concert was van begin tot eind fantastisch… Zij speelde het tweede deel met grote helderheid en poëzie. Het was absoluut een van de allerbeste uitvoeringen die deze criticus tot nu toe heeft gehoord.”
CVNC Arts Journal

“… verbazingwekkend snel vingerwerk, een glinsterende toon, die op subtiele wijze dynamische schakeringen aanbracht… Cheng liet zich niet van haar stuk brengen door de complexiteit van dit uitdagende en qua vorm enigszins diffuse stuk, zij speelde volkomen geconcentreerd en ging recht op haar doel af.”
News & Observer

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam