Olga Pashchenko speelt Beethoven

27 oktober 2016 | 20.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Musicus/ensemble: Olga Pashchenko – (forte)piano 

Deel dit bericht:

De Russische pianiste Olga Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, een fabelachtige techniek en haar gepassioneerde spel tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie. Haar repertoire reikt van Bach en tijdgenoten op klavecimbel en Mozart en Beethoven op historische piano, tot 20ste-eeuws en hedendaags repertoire op moderne Steinway. Dit concert tijdens het Geelvinck Fortepiano Festival speelt ze op een Böhm 1820 pianoforte grand, gebouwd door Joseph Böhm (Wenen, c. 1820) FF-f””. (bruikleen Gijs Wilderom)

 

 

Programma:

Ludwig van Beethoven (1770-1827):

Sonata in f minor, Op. 57 ‘Appassionata’

Allegro assai

Andante con moto

Allegro ma non troppo – Presto

 

Sonata in C major, Op. 53 ‘Waldstein’

Allegro con brio

Introduzione. Adagio molto

Rondo. Allegretto moderato – Prestissimo

 

Sonata in E-flat major, Op. 81a ‘Les Adieux’

Das Lebewohl: Adagio – Allegro

Abwesenheit: Andante espressivo

Das Wiedersehen: Vivacissimamente

 

“Wat een persoonlijkheid, wat een pianistisch raspaardje.” — Biëlla Lutmer in De Volkskrant

 

 

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam