Ons verhaal deel 2 met bluesbrothers Guus en Johnny Laporte: volgeboekt

28 februari 2020 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Vanavond vertellen de gitaristen van Barrelhouse het tweede deel van hun verhaal over hun passie voor de Blues. Een reisverslag over hun blues tocht die in Indonesië begint en nooit eindigt.

Hoofddorper Johnny Laporte en zijn broer, Alkmaarder Guus Laporte, staan o.a. met Barrelhouse al meer dan 45 jaar op het blues podium en hebben dus vele blues verhalen en onthullingen.

Waarom kozen zij voor de Blues en niet voor Indo-rock, waarom speelt de een op Gibson en de ander op Fender, houdt de een van zwarte blues en de ander van blanke. Alle geheimen worden onthuld en net zoals dat hoort bij de Blues wordt er veel geïmproviseerd en vinden de broers interactie met het publiek belangrijk.

Al met al wordt het een boeiende blues avond met veel gitaarwerk en misschien wordt je uitgenodigd om mee te jammen, who knows….

Ja, hoewel ze geen zangers zijn gaan the brothers Laporte bij hun verhalen ook zingen, niet alleen blues songs maar ook Indische liedjes. En….speciaal voor het Pianola Museum wordt er ook veel aandacht besteed aan piano blues en boogie woogie.

Met gastoptreden van blueslegende Oscar Benton!

Laat je verrassen!!

Toegang € 17,50

 Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam