Paasconcert met sympathieke virtuoos Vadim Chaimovich, helaas afgelast!

12 april 2020 | 15.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Vadim Chaimovich werd in 1978 geboren in Litauen. Hij begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Als 7-jarige trad hij al op met een kamerorkest in de Sovjet-Unie. De successen die hij als kind boekte zette hij ook als volwassene voort.  Voor zijn uitzonderlijke muzikale prestaties behaalde hij onder meer de  aanmoedigingsprijs van de Dresdener Stichting voor Kunst en Cultuur in 2003.

Vadim gaf concerten in verschillende landen binnen Europa, in Japan en de USA Hij werkte onder meer met het Litause Kamerorkest, Sinfonietta Dresden de Dortmunder Philharmoniker en het Philharmonisch orkest van Bacau.

Zijn CD’s met werk van klassieke en romantische componisten zijn onderscheiden met Global Music Awards. Deze geluidsopnamen zijn toegepast in verschillende films en TV-series, zoals Babylon Berlin van sterregisseur Tom Tykwer.

Zijn opname van het beroemde Nocturne Es-Dur van Frederic Chopin is al meer dan 139 miljoen keer beluisterd en behoort hiermee tot de vaakst beluisterde klassieke muziekstukken op You Tube.

Een feestelijke matinee met werken van Buxtehude tot Rachmaninoff.

www.vadim-chaimovich.com

Toegang €17,50, Stadspas en studenten  €15,-Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam