Philippe Lejeune Jazz Blues & Boogie Woogie/Maarten Kruijswijk drums: nog 4 kaarten te bestellen via info@pianola.nl

15 november 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De oorspronkelijk klassieke opgeleide Franse pianist Philippe Lejeune was op slag verkocht na een concert van meester boogie woogie en blues pianist en zanger Memphis Slim. Hij leerde zichzelf de pianoblues en bestudeerde het werk van alle groten uit de Boogie Woogie. In 1980 werd hij door Memphis Slim gevraagd voor de opname van “Dialog in Boogie” in Parijs.

Philippe Lejeune heeft een heel eigen stijl met een breed repertoire van klassieke barrelhouse boogie woogie piano tot Duke Ellington en Horace Silver. Het beste voelt hij zich thuis in  de blues. Hij treedt regelmatige op bij belangrijke festivals zoals het Detroit Jazz Festival, Monterey Bay Blues festival en is te gast bij bekende Amerikaanse jazzclubs als Baker’s en Cliffbells te Detroit. Philippe Lejeune woont in Toulouse en treedt veelvuldig op in het Europese jazz en blues circuit. Zijn zevende CD “Cleveland Gateway” werd opgenomen met een trio (2019).

Philippe Lejeune zet de traditie voort door klassieke jazz, gospel, blues en boogie woogie te mengen met zijn eigen stijl. Hij verkent een indrukwekkende variëteit aan blues stijlen en grooves en laat zijn luisteraars altijd met een fijn gevoel achter.

Vanavond met Maarten Kruijswijk op drums!

www.philippelejeune.com

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam