Preview concert “Pianofeesten 2020” in het Concertgebouw met Martin Oei

18 januari 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Met trots presenteren wij Martin Oei, die in het voorjaar van 2020 bij maar liefst drie Pianofeesten zal optreden in het Concertgebouw!

Tijdens dit exclusieve preview concert in het Pianola Museum wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht: Martin Oei geeft een voorproefje van de Pianofeesten: Tom & Jerry in de Tuin der Lusten (12 april) Lomp en geniaal: 250 jaar Beethoven met Beethovenkenners Leo Samama en Walter Heijder (21 maart) en het concert met Klara Würtz op 3 mei.

U luistert naar de Dante Sonate van Liszt gecombineerd met beelden uit het drieluik de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. Martin Oei zal verder vertellen over het fenomeen Beethoven. Ludwig van Beethoven schreef geniale muziek die de tand des tijds heeft weerstaan. Zijn extreme focus leidde tot geheel nieuwe muziek. In de omgang was Beethoven geen prettig persoon: hij was lomp, twistziek en zeer opvliegend van karakter. Met de kennis van nu is zijn gedrag goed te verklaren: kenmerkend voor Aspergers is de combinatie van sociale onhandigheid en hoogbegaafdheid. Walter Heijder heeft daar een boek over geschreven Was Beethoven een Asperger?

Martin Oei zal daarover vertellen en daarnaast delen vertolken uit de twee sonates Der Sturm en de Pathétique. Als afsluiting van dit concert heeft de pianist Martin Oei nog een aantal preludes van Rachmaninov in petto.

Kortom: een exclusief concert voor fijnproevers van pianomuziek. Wees er snel bij!

Homepage

Toegang €17,50, Stadspas en studenten €15,-

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam