Solorecital exclusief met Sofia Vasheruk, een vleugje Moskou in Amsterdam: afgelast / cancelled

18 december 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Sofia werd in geboren in Moskou in een muzikale familie. Haar grootmoeder, vader en moeder zijn allen dirigent. Als vierjarige begon zij haar pianostudie aan het Gnessin Staats Muziek College en vervolgens aan het Chopin College in Moskou. Op 18 jarige leeftijd verhuisde zij naar haar huidige woonplaats Enschede voor een master opleiding aan het Artez Conservatorium, die zij cum laude voltooide met een 10 voor haar master examen concert. In 2016 voltooide ze haar studie met een post doctorale opleiding  aan de Scuola di Musica di Fiesole in Florence.

Als studente nam Sofia diverse malen deel aan pianoconcoursen. In 2013 bereikte ze de finale van het Young Pianists Foundation concours in Amsterdam. Haar vertolking van het eerste pianoconcert van Tschaikovsky gaf haar nationaal en internationaal bekendheid. Dit concert is te horen en te zien op Youtube en heeft inmiddels  3,2 miljoen kijkers getrokken. Het muziekblad Luister nam dit concert op in de top 10 klassieke stukken om tijdens de lockdown te beluisteren. Een van de commentaren op Youtube typeert Sofia bij uitstek: “she had exquisite courage, playing this old warhorse as if she’d never heard anyone else played it at all”. Sofia excelleert door een sterke, originele, diepgaande muzikale visie en het vermogen het publiek daarin mee te nemen.

Na haar opleiding volgden meer uitvoeringen van het pianoconcert van Tchaikovsky en andere beroemde pianoconcerten waaronder het tweede pianoconcert van Rachmaninov, het eerste pianoconcert van Prokovjev, het vijfde pianoconcert van Beethoven en het pianoconcert van Grieg. Met dit laatste werk maakte zij in 2017 haar Russische debuut in de Tchaikovsky zaal in Moskou met het Russisch Nationaal Orkest onder leiding van Vassily Sinaisky.

Sofia geeft regelmatig solo recitals in Frankrijk, Duitsland, Rusland,  Italië, Mexico en veel andere landen. In 2017 nam zij haar eerste solo CD op met werken van Debussy. Zij vormt een duo met de cellistes Alexandra Kaspera en Hanneke Rouw. Daarnaast heeft zij zich toegelegd op het lied reprtoire. Sofia is docente aan de Kaliber Kunstenschool en Academia Musicum, beide in Enschede en geeft regelmatig masterclasses in Italië.

Op deze winterse avond voor Kerstmis brengt Sofia Vasheruk werken uit de klassieke, romantische en impressionistische periode; een kleurrijk programma met composities van Debussy, Chopin, Rachmaninov en op de valreep van zijn herdenkingsjaar: de sonate Apassionata kort na de geboortedag van het genie  Beethoven.

Heerlijke muziek voor een mooie en vreugdevolle concertavond!

Om dit Solorecital exclusief extra feestelijk te maken wordt avondkleding zeer op prijs gesteld.

www.vasheruk.com

Toegang €30,- , stadspas en studenten  €20,–, incl. 1 consumptie

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam