Solorecital exclusief met Victor Naranjo, natuurtalent uit Spanje

4 december 2020 | 18.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Voor Victor Naranjo  is pianospelen een tweede natuur, hij is ervoor in de wieg gelegd. Als peuter werd hij al aangetrokken door het instrument en wilde ermee spelen. Zijn interpretaties van de muziek voelt hij diep van binnen, als ingefluisterd door de componist. De piano hoort bij Victor Naranjo, het is zijn leven.

Hij werd geboren in Las Palmas de Gran Canaria (Canarische Eilanden, Spanje) in 1996, waar hij op 7-jarige leeftijd begon met piano studeren bij zijn moeder Ma del Carmen Perez. Op 8-jarige leeftijd ging hij naar het Conservatorium van Las Palmas en zette zijn studie voort bij Emilio Tabraue en Galina Neporozohnya. Hij behaalde zijn Bachelor’s graad bij Pr. Alexander Kandelaki aan het conservatorium “Bonifacio Gil” van Badajoz in Spanje, deed Cum Laude eindexamen met eervolle vermelding aan het eind van de opleiding.  Hij volgde masterclasses bij Pascal Nemirovsky, Marta Gulyas, Boris Berman, Aleksander Madzar, Boris Giltburg, Enrico Pace, Galina Iwanzowa, Claudio M. Mehner, Nino Kereselidze, Andras Kemenes, Ervin Nagy, Kennedy Moretti, Begona Uriarte, Miguel A. Chavaldas, Albert Atenelle, Daniel del Pino ea.

Hij heeft prijzen gewonnen in vele nationale en internationale competities zoals het Infanta Cristina (Madrid, Spanje), 1ste prijs bij de Nationale Competitie Jacinto Guerrereo (Toledo), 1ste prijs bij de Piano Competitie Vequellina de Orbigo (Leon, Spanje), 2de prijs bij de Stad van San Sebastian, Spanje, 1ste prijs bij de Young Musicians Competition van Extremadura (Almendralejo, Spanje), Vrienden Cultuurprijs (Tilburg). Hij heeft opgetreden in de belangrijkste concertzalen in Spanje en daarbuiten zoals in Helsinborg (Zweden), Kopenhagen (Denemarken), Amsterdam, Vallee du Tarn (Frankrijk)…. Hij heeft pianoconcerten van Tchaikovsky en Prokofiev uitgevoerd met het “Bonifacio Gil” orkest en het Gran Canaria Philharmonisch orkest.

Hij heeft de studiebeurs Juventudes Musicales van Madrid ontvangen uit handen van Koningin Sofia van Spanje, ook kreeg hij steun van de Alvargonzalez Foundation, Musici van Morgen stichting, MAPFRE Guanarteme Foundation en de Jacques Vonk stichting. De laatste beurs ontving hij als nieuwe masterstudent van uitzonderlijk niveau aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf oktober 2019 geniet hij van een Grotrian Steinway vleugel uit het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Componisten Schubert en Prokofiev spelen de hoofdrol op deze winterse avond met Victor Naranjo. U luistert naar een reeks Impromptus van Schubert, vier van de meest geliefde werken uit de vroege 19de eeuw. Het bijzondere arrangement van Schubert’s Waltzes  door Prokofiev slaat een brug naar de 20ste eeuw. Pianosonate no. 8 van Prokofiev werd gecomponeerd tijdens WO II. Het werk is een grote uitdaging voor de pianist en wordt  beschouwd als een van de belangrijkste meesterwerken uit de pianogeschiedenis.

Om dit Solorecital exclusief extra feestelijk te maken wordt avondkleding zeer op prijs gesteld.

https://victornaranjoperez.com

Toegang €30,- , stadspas en studenten  €20,–, incl. 1 consumptie

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam