Stanley Hoogland Square Piano Award

14 oktober 2016 | 11.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam

De deelnemers aan het International Geelvinck Fortepiano Concours kunnen ook strijden voor de Stanley Hoogland Square Piano Award, uit te voeren op twee historische instrumenten: Zumpe en Broadwood 1829.

Vanaf 2015 is de prijs vernoemd naar één van de gangmakers van de Oude Muziek, drijvende kracht achter de  historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk in Amsterdam en voorvechter van het behoud van bespeelbare historische pianofortes, tafelpiano’s en andere historische piano’s, Stanley Hoogland.

De jury wordt geleid door Marcel Baudet (Young Pianists Foundation) Aan de jury wordt verder deelgenomen door Prach Boondiskulchok, Jesper Christesen, Alain Roudier en Jan Marisse Huizing.
U kunt er bij zijn, de Stanley Hoogland Square Piano Award is open voor publiek!

Tijd: 11:00 – 13:40 uur

De winnaar van de Stanley Hoogland Square Piano Award zal ca. 14:00 worden bekend gemaakt.

Meer informatie over Stanley Hoogland Square Piano Award

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

 Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam