Thomas Schüler en Christian Sanders, het “Wiener Konzertduo” Afgelast wegens omstandigheden

15 februari 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Pianist Christian Sanders slaagde in 2015 cum laude voor zijn masterstudie aan het conservatorium te Utrecht. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität Wenen waar hij zich als uitvoerend musicus verder ontwikkelde in de beroepspraktijk. Hij slaagde voor het prestigueuze Certificate of Performance Program. Christian nam hij deel aan een groot aantal concoursen. Zeer recent, in december 2019, won hij de prijs voor de beste interpretatie van Schubert in het “Nuovo Coppa Pianisti” Internationale pianoconcours in Italie.

Thomas Schüler is zowel violist als pianist en ook componist. Hij werd geboren in 1992 in Friedrichshafen, Zuid-Duitsland en begon op zesjarige leeftijd viool te spelen en op tienjarige leeftijd piano. Van 2009-2011 was Thomas student aan het “Vorarlberger Landeskonservatorium” en sinds 2012 studeert hij beide instrumenten aan de Universiteit van Muziek en Podiumkunsten Wenen bij zijn professoren Jussuf Karajev (viool) en Christiane Karajev (piano).

Thomas Schüler en Christian Sanders zijn in 2018 hun samenwerking begonnen zijn als het “Wiener Konzertduo”. Zij hebben inmiddels veel optredens gehad in Nederland zowel als in het buitenland. In oktober 2018 wist het duo de finale te bereiken bij de series “Podia klassiek”. Ze wonnen daar de derde prijs en mochten deelnemen aan het zomerfestival van 2019 in Guldenberg, Helvoirt. Tijdens dit festival waren de deelnemers heel intensief bezig hun repertoire te ontwikkelen, waarbij zij werden ondersteund door de gerenommeerde pianodocent Geoffrey Madge, voormalig docent aan het conservatorium te Den Haag. Elke avond vonden er deelnemersconcerten plaats.

Vanavond brengen Thomas en Christian een afwisselend programma met quatre mains zowel als piano en viool duo’s en een door Schüler gecomponeerd stuk.Ook spelen we muziekstukken van zowel Weens klassieke componisten, hoog romantische muziek tot hedendaagse componisten zoals minimal music.

Deze Weense avond mag niet gemist worden! U luistert naar werken van Beethoven, Schubert, Franck en eigen composities van Schüler. Laat u meevoeren door het mooie spel van Thomas Schüler en Christian Sanders in de beste traditie van de Weense school.

Toegang €17,50, Stadspas en studenten  €15,-

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam