Toetsenparade 2019: 19-20 oktober

19 oktober 2019 | 15.00 uur | Werkgebouw Het Veem, Amsterdam
Deel dit bericht:

Jaarlijkse festival Toetsenparade 2019: 19 & 20 oktober.

Dit festival is een viering van toetsinstrumenten door de eeuwen heen. Met daarin een kinderconcert en drie thematische concerten, elk met een focus op een periode en land in de geschiedenis van de toetsinstrumenten. Uniek is dat de muziek bij de verschillende concerten wordt uitgevoerd op de daarbij passende originele instrumenten. Zo wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis naar een andere tijd en cultuur. Het kinderconcert zal op een passende manier kinderen introduceren in toetsenmuziek uit verschillende periodes.

Uniek voor de Toetsenparade is -behalve het inzetten van originele instrumenten horend bij land en stijlperiode- de intieme setting waarin de concerten plaatsvinden. Bij de Toets des Tijds-concerten wordt er verteld over de gespeelde muziek en ontmoet het publiek de artiesten vanzelf na afloop bij een glas wijn.  Zoals gezegd is het festival een echte ‘parade’ van toetsinstrumenten: er wordt gebruik gemaakt van het virginaal, enkel- en dubbelklaviers klavecimbel, clavichord, Weense fortepiano en de vroeg 20e-eeuwse vleugel. Elk concert heeft zijn eigen bijzondere thema.
We hopen jullie in groten getale op zaterdag 19 en zondag 20 oktober (zowel ’s middags als ’s avonds) in het Amsterdamse Werkgebouw Het Veem te mogen begroeten!

Hartelijke groet van Abigael van Tijn, Igor Iofe, Anne Veinberg en Jan van der Sangen
Stichting Toets des Tijds

Programma

Zaterdag 19 Oktober 15u: Kinderconcert door Beth & Flo op Ibachvleugel uit 1905

Zaterdag 19 Oktober  20.15Jacques Ogg in concert. Muziek uit de 17e en 18e eeuw uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Oostenrijk. Op klavecimbel, virginaal, klavichord.

Zondag 20 Oktober 16u: Finse muziek uit de vroege 19de eeuw door Ere Lievonen op fortepiano

Zondag 20 Oktober 20.15: Spaanse impressies en landschappen door Marta Liebana en Maria Cano Blanco op Ibachvleugel uit 1905

P.S. En zet ook alvast in de agenda: 18 en 19 april 2020 – Festival Muziek uit de Eerste Hand, het bijzondere festival waarop componisten zelf hun eigen werk uitvoeren.

Kaartjes bestellen:

https://www.cangotickets.com/toetsdestijds/Locatie

Werkgebouw Het Veem

Toets des Tijds: pianorestauratie-atelier en concerten Het bijwonen van een ToetsDesTijds concert betekent een zondagmiddag doorbrengen in voormalig pakhuis Het Veem, met uitzicht op het IJ, in een informele en intieme setting luisteren naar klassieke muziek en iets drinken in een pianorestauratieatelier met de uitvoerende musici. Door de nabijheid van de uitvoerenden is de spanning die met hun live uitvoering gepaard gaat voelbaar en inspirerend voor uitvoerenden én luisteraars.

Lees verder
van Diemenstraat 410
1013 CR Amsterdam