Viacheslav Shelepov – piano: Glinka klinkt op Oud-Amelisweerd

8 december 2019 | 11.30 uur | Buitenplaats Oud-Amelisweerd, Bunnik
Deel dit bericht:

De jonge, Russische fortepianist Viacheslav Shelepov brengt een programma met muziek van Mikhail Glinka (1804-1857) – Ruslands zeer geliefde componist, die aan de wieg stond van de Russische Romantiek aan het begin van de 19de eeuw. Glinka was verrukt van de Tischner fortepiano uit 1824, die hij bespeelde in St. Petersburg. Een zelfde type Tischner uit 1828 staat nu in een van de Chinese kamers van Oud-Amelisweerd.

Viacheslav was winnaar van de Geelvinck Square Piano Award 2015 en eerste prijswinnaar – ex aequo met Naruhiko Kawaguchi – van het MAf / Musica Antiqua Festival Brugge 2016.

Programma

– Variations upon the Russian Song „Sredi doliny rovnyya“

– Variations upon the Song “Naghtingale” by Alexander Alyabyev
– Introduction and Variations upon a Theme by Vincenzo Bellini from «I Capuleti e I Montecchi»
– Variations upon a Scottish Theme
– Nocturne
– Barcarolle
-.Remembrance of a Mazurka
– Fuga in D
– The Separation

Oud-Amelisweerd in de Winter: trek een warme trui aan!

De temperaturen dalen, ook op Oud-Amelisweerd. Ter bescherming van het 18de eeuwse, handbeschilderde, Chinese papieren behang, wordt er zeer terughoudend gestookt- het vriest niet, maar het is ook niet warm in huis. Dat is ook ideaal voor de historische instrumenten, maar de temperatuur voelt niet behagelijk aan. We hebben fleece dekentjes voorhanden, maar een warme trui is ook zeker aan te bevelen!

En de muziek zal ons verwarmen!

Tip: Lunch in de Veldkeuken

een aanrader: combineer het muzikale met het culinaire plezier met een lunch in de Veldkeuken in het Koetshuis.Locatie

Buitenplaats Oud-Amelisweerd

Oud-Amelisweerd is een buitenplaats en ridderhofstad bij Bunnik in de Nederlandse provincie Utrecht. Het maakt samen met het koetshuis en de tuin het complex Historische Buitenplaats Oud-Amelisweerd. Samen met Nieuw-Amelisweerd vormt het de landgoederen Amelisweerd. Het landhuis heeft enige tijd de Armando collectie gehuisvest. Nu toont de kring van vijf samenwerkende Utrechtse kastelen wissel-tentoonstellingen uit eigen depot.

Lees verder
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik