Vive Piaf!

8 november 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

“Vive Piaf!” vertelt het levensverhaal van Edith Piaf in muziek en theatertekst, van Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. Over Piaf’s grote en onmogelijke liefdes als wereldkampioen bokser Marcel Cerdan. De onweerstaanbare levensvreugde van la Môme Piaf: het Meisje Mus, echoot door de voorstelling heen met nummers als Padam Padam, Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.” Onfeilbaar.

Nadja Filtzer-zingt naast chansons met haar band ‘Nadjazzda’ –Braziliaans, Latin en jazz. Ze studeerde af als actrice en maakt nu 20 jaar theater en cabaret.

Gert Wantenaar-accordeon- bij Huub v.d. Lubbe, Brigitte Kaandorp, Robert Long, Mathilde Santing.

Harm Wijntjes-contrabas

Regie: Frank Affolter                                                                                                                                              

Stemmen van René van Asten, Esther Roord, Kenan Raven, Rosmarie Blaauboer en Thijs van Aken.

Nadja ;“Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Joods-Oekraïense roots.”

www.100jaarpiaf.nl

Toegang €17,50 , Stadspas en studenten  €15,-

 

 

 

‘Nadja, de Piaf van de 21eeeuw!…alsof Edith Piaf uit de dood is herrezen. de Gelderlander  ..alsof Piaf na 50 jaar was teruggekeerd. De rol is haar op het lijf geschreven en je voelt haar verbondenheid…sterke muzikale arrangementen, de intimiteit en interactie met ’t publiek, de emotie in zowel ontroerende als hilarische momenten..in perfect Frans Piafs grote successen..Kippenvel bij ‘Ne me quitte pas’, Hartverscheurend: zelden zo’n gevoelige uitvoering gehoord die je zo haarscherp in je ziel raakt.‘Vive Piaf’ is een waar genot en een aanrader waarop je direct verliefd wordt.

De Heemsteder- Bart Jonker 2 november 2016.Franse zanglegende herleeft in ‘Vive Piaf’’

NoordHollandsDagblad ‘Ik vond het een ontwapenende en indringende voorstelling. Je maakt me blij, doet me lachen, zet me aan het denken en ontroert me.’Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam