“Widmung” Ketevan Sharumashvili, piano & Marijke Brekelmans, voordracht

24 november 2019 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

 “An excellent pianist and a wonderful musician who understands the deeper meaning of work she performs”

  • Cyprien Katsaris

De in Nederland woonachtige Ketevan Sharumashvili is een van de meest vooraanstaande Georgische pianisten van haar generatie. Naast haar voortreffelijke techniek wordt de charismatische concertpianiste geroemd door de enorme diepgang in haar spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en streelt het hart van de luisteraar.

Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Zacharia Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi. Amper twee jaar later won ze het Anton Rubinstein Concours in Parijs. In 2004 kreeg zij toegang tot het Tbilisi Staats Conservatorium. Vanaf dat moment won ze steeds meer prijzen op internationale competities.

Na Georgië studeerde Ketevan succesvol aan de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg, de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam. Daar kreeg ze les van onder andere Konstantin Sherbakov, Naum Grubert en Jan Wijn. Ook volgde zij masterclasses bij meesterpianisten als Paul Badura-Skoda, Boris Berman en Tamás Vásáry. Ketevan heeft grote internationale ervaring, ze treedt op in onder andere Georgië, Duitsland, Italië en Spanje.

Voor haar recital in het Pianola Museum  heeft Ketevan een uiterst aantrekkelijk programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod komen. U luistert naar werken van Joseph Sickman Corsen, Piazzolla, Rachmaninoff, Weissenberg, Schubert en Schumann, begeleid door optredens van voordrachtskunstenares Marijke Brekelmans, een perfecte match!

Marijke is sinds 2008 verbonden aan het Pianola Museum en werkt met musici uit binnen- en buitenland. Ook werkt zij samen met het Feest der Poëzie.

Met artistiek leider en voordrachtskunstenaar Simon Mulder heeft zij sinds 2015 een reeks succesvolle voordrachten op haar naam staan, zowel in de muzieksalon van het Pianola Museum als daarbuiten.

Laat u bekoren door WIDMUNG, een programma vol liefde en toewijding, meeslepende muziek en betoverend mooie teksten!

.www.ketisharu.com

Toegang €18,- , Jongeren tot 20 jaar  €12,-

 

 

 

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam