Willem Brons en Wakana Shimizu: Onweerstaanbare Romantiek

21 oktober 2016 | 20.00 uur | Dat Bolwerck, Zutphen
Willem Brons en Wakana Shimizu, een duo waar ervaring en jeugdig élan hand in hand gaan.
Het programma ademt ten volle romantiek uit, zelfs in de expressieve sonate van Scarlatti, niet voor niets een favoriet van Horowitz.
Over Beethoven’s sonate Opus 109 schreef de meester eens: ‘hier spreekt tot u de geest, die genereuze mensen op deze aarde samenbindt en die niet verstoord kan worden door welke tijd dan ook’. Deze geest is het die tot u spreekt.
Deze poëtische woorden verklanken puur romantische gevoelens.
Schumanns lied Widmung is uiteraard een onvervalste liefdesverklaring en de ballade van Chopin verklankt een verhaal rijk aan contrasten. Tederheid, passie en zelfs vertwijfeling wisselen elkaar op fascinerende wijze af. Schuberts Fantasie is een ontroerend werk, ongetwijfeld een van de hoogtepunten uit de literatuur voor vier handen.
Kortom, een programma waar talrijke muzikale aspecten van de Romantiek in de muziek tot klinken komen.

 

Programma:

Scarlatti Sonate in b klein K87 Wakana Shimizu

Brahms Walsen op. 39 voor 4 handen Wakana en Willem Brons

Beethoven Sonate opus 109 in E groot Willem Brons

p a u z e

Schubert Fantasie in f klein D940 Wakana en Willem Brons

Chopin Ballade 4 in f klein op.52 Wakana

 

Willem Brons en Wakana Shimizu spelen vierhandig op een fraaie Streicher fortepianovleugel, Wenen, 1857.

 

 

 

Breng de Mesenliches Fortepiano weer tot leven!

Kijk op www.voordekunst.nl/fortepiano hoe u kunt meehelpen deze zeldzame historische piano weer bespeelbaar te maken, zodat u straks ook kunt genieten van de prachtige klanken van deze Mesenliches Fortegrand uit 1820!

 

 Locatie

Dat Bolwerck

Dat Bolwerck is een kunstcentrum in een historisch gebouw gelegen in het hart van Zutphen. Er worden binnen en buiten verschillende hedendaagse kunstvormen en klassieke muziek (o.a. van de Cello Academie) gepresenteerd. Verder zijn er lezingen, filosofie bijeenkomsten, workshops en inspiratiesessies. Het gebouw, de locatie en de tuin hebben een verstild karakter waardoor je in de combinatie met de kunsten, concerten en lezingen haast vanzelf een breuk met het alledaagse maakt en ruimte creëert voor nieuwe gedachten.

Lees verder
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen
+31620437979

Bezoek website