Hua-Hsuan Lee – aanstormend talent

16 augustus 2018 | 13.00 uur | Muziek Museum Zutphen, Zutphen
Musicus/ensemble: Hua Hsuan – piano 

Het aansprekende, jonge Chinese talent Hua-Hsuan Lee uit Taiwan speelt een gevarieerd programma van Schubert, Schumann en Debussy op een Weense fortepiano van Conrad Graf (1826) en een fortepiano van Collard & Collard uit Londen van omstreeks  1840-1850.

Hua-Hsuan heeft gekozen voor twee composities Schubert en Schumann geschreven omstreeks dezelfde tijd waarin de  fortepiano, waarop zij dit speelt, werd gebouwd door Conrad Graf in Wenen. Graf’s instrumenten zijn bijzonder stabiel en hebben een klankkleur die toen-der-tijd zeer in de mode was. U ervaart de muzikale sfeer van omstreeks 1820-1830 en als u dat afzet tegen het klankpallet van rond 1900 uit het stuk van Debussy, zult u verrast zijn.

Het werk van Debussy refereert aan het gedicht Claire de lune van Paul Verlaine. De naam ‘Bergamasque’ verwijst naar een oude boerendans uit Bergamo in Italië. Het is een zeer snelle dans in 6/8 maat, met het accent op de vierde tel. Het sluit aan bij het thema van ons festival: ‘Fortepiano, Fashion & Dance’. De Suite Bergamasque heeft een impressionistisch en mysterieus karakter en past daarom uitstekend bij de volle, warme klank van de Collard & Collard fortepiano.

 

Fringe Concert

De Fringe Concerten zijn bedoeld om beginnende professionele fortepianisten – finalisten van ons Geelvinck Fortepiano Concours – podiumervaring met historische piano’s op te laten doen. De fringe concerten zijn gratis bij een bezoek aan ons museum. U betaalt dus alleen uw museumentree en dat is met een Museumkaart slechts € 1,= (dat is de toeslag voor onze nieuwe expositie in de Beethovenzaal). Gedurende het festival betalen jongeren t/m 27 jaar ook slechts € 1,=. Wij hopen dat, als het spel van Hua-Hsuan u heeft bevallen, u na afloop uw waardering wilt laten blijken door iets achter te laten in de hoge hoed. Zij zal dit zeer appreciëren!

Sandwichlunch

Graag attenderen wij u op de mogelijkheid om dit recital te combineren met een sandwichlunch in de stijlkamers van het museum. U moet zich daarvoor wel vantevoren opgeven (voor on-line tickets, zie hiernaast).

 

 

Square Piano Winners Concert: 17 augustus 13.00 uur

Het eerder voor deze datum aangekondigde Square Piano Winners Concert met Vacheslav Shelepov is verplaatst naar 17 augustus, 13.00 uur.

Voor meer informatie klikt u hier.

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website