Winterrecital Skrjabin Genootschap met Froukje Verhagen

5 januari 2020 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Het Skrjabin Genootschap presenteert pianiste en componiste Froukje Verhagen (1970). Zij studeerde compositie bij Diderik Wagenaar en piano bij respectievelijk bij Else Krijgsman, Geoffrey Madge, Albert Brussee, David Kuijken, Ton Hartsuiker en Ilja Friedman.

Froukje Verhagen heeft sinds haar jeugd een passie voor de muziek van Aleksander Skrjabin. Haar alom geprezen uitvoeringen leverden haar uitnodigingen op van het Internationale Skrjabin Festival te Moskou en Sint Petersburg. Het schrijven en uitvoeren van eigen werk neemt bij haar een steeds grotere plaats in, net als bij Skrjabin. In 2017 is haar CD met werken voor pianotrio uitgevoerd door het Atlantic trio zeer goed ontvangen door publiek, radio en pers.

Op deze winterse zondagnamiddag brengt Froukje Verhagen ook eigen composities. Naast schitterende werken van Skrjabin luistert U naar Saturnus en Jupiter, beide in 2019 door haar gecomponeerd.

Toegang €17,50, met korting €15,-

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam