YPF 20 jaar Jubileumconcert Concertgebouw Kleine Zaal, met Conrad Graf, Geelvinck Coll.

13 oktober 2019 | 20.15 uur | Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam
Deel dit bericht:

Een ongekende bundeling van (jong) toptalent. Luister naar Yang Yang Cai, Ramon van Engelenhoven, Rosalía Gómez Lasheras, Daniël van der Hoeven, Thomas Beijer, Nino Gvetadze en Hanna Shybayeva (de zeven winnaars van de YPF Piano Competition) op één avond in de Kleine Zaal.

Jubileumconcert 

Op 13 oktober 2019 viert de Young Pianist Foundation (YPF) haar 20-jarig bestaan met het YPF Jubileumconcert in de Kleine Zaal. Alle zeven winnaars van de afgelopen jaren, te weten Yang Yang Cai (2019), Ramon van Engelenhoven (2015), Rosalía Gómez Lasheras (2013), Daniël van der Hoeven (2010), Thomas Beijer (2007), Nino Gvetadze (2004) en Hanna Shybayeva (2001), zullen het podium betreden en werken spelen van Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Ravel en Lutoslawski.

Young Pianist Foundation / YPF

De YPF is voortgekomen uit de praktijk van het professioneel piano-onderwijs en werd in 1999 opgericht door Marcel Baudet (tevens juryvoorziiter van het Geelvinck Fortepiano Concours). De YPF heeft zich ten doel gesteld om initiatieven te ontwikkelen, in aanvulling op het onderwijs aan de muziekscholen en conservatoria, om de kansen voor het toptalent te vergroten. In haar initiatieven neemt de YPF het internationale topniveau steeds als de standaard en stimuleert jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten tot excelleren. Met het driejaarlijks pianoconcours als centrale spil biedt de YPF zowel in het traject daarnaartoe als in het vervolgtraject tal van pedagogische initiatieven zoals concerten, masterclasses en internationale tournees.

Conrad Graf, bruikleen van de Geelvinck Coll.

Speciaal voor dit jubileumconcert wordt de Conrad Graf fortepiano vleugel uit 1836, onlangs gerestaureerd door Gijs Wilderom, op het podium van de Kleine Zaal van het Concertgebouw geplaatst.

Programma

  • Ravel – Ma mère l’Oye
  • Chopin – Tweede scherzo in bes, op. 31
  • Brahms – Andante con moto, nr. 4 (uit ‘Ballades’, op. 10)
  • Beethoven – Rondo. Vivace (uit ‘Vierde pianoconcert in G’, op. 58)
  • C. Schumann – Variationen über ein Thema von Robert Schumann in fis, op. 20
  • Ravel – La valse, poème chorégraphique
  • Lutoslawski – Variaties op een thema van Paganini

MUSICI

piano:
Yang Yang Cai
Ramon van Engelenhoven
Rosalía Gómez Lasheras
Daniël van der Hoeven
Thomas Beijer
Nino Gvetadze
Hanna Shybayeva
Utrecht String Quartet
contrabas
Daniël Muskitta


Locatie

Koninklijk Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw, geopend op 11 april 1888 is een gebouw met diverse concertzalen gelegen aan de van Baerlestraat tegenover het Museumplein  in Amsterdam. Het is de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Concertgebouw heeft vier concertzalen: de Grote Zaal, de Kleine Zaal, de Koorzaal en de Spiegelzaal. Sinds een grote renovatie en verbouwing in 1988 is de hoofdentree niet langer aan de Van Baerlestraat, maar aan het Concertgebouwplein.

Lees verder
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam