Bernadette Astari – sopraan

Deel dit bericht:

De Indonesische sopraan Bernadeta Astari studeerde zang bij Henny Diemer aan het Utrechts conservatorium, waar ze in 2012 cum laude slaagde. Ze maakte deel uit van Opera Studio Nederland, momenteel is ze verbonden aan het Talentensemble van de Nederlandse Reisopera. Ze wordt gecoacht door Jennifger Dakin en Brian Masuda. Ze won prijzen tijdens het Princes Christina Concours, de Dutch Classical Talent 2012, en de Prijs van de Provincie Noord-Brabant op het 49e Internationale Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch.

Sinds 2009 werkt ze samen met de Japanese pianiste, Kanako Inoue waarmee ze deel nam aan diverse lied masterclasses, gecoacht door Rudolf Jansen en Susan Manoff.

Ze werden geselecteerd voor de International German Lied Master Course in het Franz-Schubert-Instituut, Oostenrijk. Het duo gaf concerten in Nederland, Japan en Indonesië. In 2012 namen ze de, door Radio 4 geproduceerde, CD ’Perjalanan’ op.

Bernadeta Astari concerteerde o.a. met het cello octet van het Concertgebouworkest en het Nederlandse Kamerorkest. Tijdens de Nuclear Security Summit 2014 in Den Haag trad ze op voor 53 wereldleiders.

In augustus 2014 zong ze tijdens de wereldpremière van ‘The Kamikaze’, een nieuwe opera van Nicole Murphy Mind in de Esplanade Concert Hall (Singapore).

Bij de Nederlandse Reisopera is Bernadeta in 2015 te horen in rol van l’Amour in ‘Orfeo et Euridyce’.

In 2016 maakt ze haar debuut in het La Monnaie, De Munt Theater in Brussel als Valetto/Amore in ‘L’incoronazione di Poppea’ van Monteverdi, onder de directie van René Jacobs.

 

Geelvinck Salon: 

In de Geelvinck Salon van 15 november 2015 trad Bernadette Astari op, met celliste Gloria Coll Domingo en Jerome Brodin op klavecimbel, in Les Sélénites.