Adrian Elissen – flamencogitaar

Deel dit bericht:

De flamencogitarist Adrian Elissen is vandaag de dag bezig met een internationale solisten carrière op te bouwen en geeft concerten op binnen- en buitenlandse podia, zoals een solorecital in het concertgebouw te Amsterdam, het 11de Internationale Percuba 2000 festival (Havana, Cuba) Cemal Resit Rey Concert Hall en International Bursa Festival (Istanboel, Bursa,Turkije) en de Homenaje a José Luis Postigo (Córdoba, Spanje)

Onlangs is zijn eerste solo cd verschenen; Nubes y Claros. Adrian volgde zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Paco Peña waar hij in 2001 cum laude zijn tweede fase/ solisten diploma behaalt. Hij heeft in het verleden talrijke muziekbeurzen toegekend gekregen van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Prins Bernhard Fonds en van de Fundación de arte Flamenco Cristina Heeren (Spanje) waar hij in 2002 cum laude voor het examen slaagt. Ook begeleide hij flamencozangers op talrijke concoursen en heeft hij veelvuldig in peña’s (flamencocentra) gespeeld waar zijn voorliefde voor de oorspronkelijke flamencozang tot uiting komt.

In 2003 is hij gecontracteerd in Spanje waar hij deel uitmaakt van de companía van de gitarist Juan Ramón Caro (Maíte Martín, Belén Maya). Hij is uitgenodigd als solist een aantal concerten in Turkije en België te geven en als begeleider door flamencodanser Andrés Marín en Bienal winnares Laura Vital. Ook geeft hij leiding aan een Soefi/flamenco programma samen met musici van Radio Istanboel waarmee hij een nieuwe tournee door Nederland realiseert in maart 2009. (o.a in de nieuwe muziekgebouw aan t ij, Meervaart en De Leidsche schouwburg)

Hij heeft radio- en cd opnamen in o.a. Spanje en Duitsland gemaakt en werkte daarbij vaak samen met musici uit de jazz en klassieke muziek, hetgeen resulteerde in een platen contract bij het Duitse label WorldNetwork. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus geeft Adrian lessen en workshops in sologitaar en begeleiding van zang en dans. Hij heeft les gegeven aan het Taller Flamenco (Sevilla). In 2004 was hij externe deskundige in de eindexamencommissie van het Rotterdams Conservatorium samen met Paco Peña. Hij treedt op als solist of met zijn trio en in uitgebreide formaties met zang en dans. Met de sopraan Sonja van Lier heeft hij deel uitgemaakt van het Lorca Trio  en tot heden het Lorca Duo. In combinatie met Sonja van Lier en klassiek gitarist Izhar Elias, maakt hj deel uit van The Baroque Flamenco Trio.

 

In de Geelvinck Salon van 16 februari 2014 treedt Adrian Elissen met de andere twee leden van The Flamenco Baroque Trio op.

www.adrianelissen.com