Aksana Stahievitch – piano

Deel dit bericht:

De muziekcarrière van de pianiste Aksana Stahievitch begon in Minsk (Belarus). In 2004 haalde zij haar Bachelor diploma aan de Nationale Muziekacademie met professor Zoya Kacharskaya.

Aksana is een laureaat van het Scriabin Concours en Internationale Nikolai Rubinstein pianoconcours in Parijs, zij ontving ook een speciale prijs op het Internationale Rudolf Firkušny pianoconcours in Praag voor de beste uitvoering van Janacek’s muziek. Aksana nam deel aan masterclasses van Peter Eicher, Igor Lazko en Naum Grubert.

Aksana Stahievitch studeerde in 2008 af aan de Masteropleiding van het Conservatorium in Amsterdam bij Håkon Austbø en Naum Grubert.

Naast het solospel heeft Aksana ook een grote liefde voor opera en kamermuziek. Zij heeft gewerkt bij Opera per Tutti, Stichting muziek in Huis en Stichting MuBo en ze vormt een Pianoduo met Vital Stahievitch.
Aksana treedt op  met meerdere ensembles, solisten en koren (zoals Amsterdamse, Volendamse operakoor, Voorhouts Kamerkoor) op diverse podia in Nederland.

In juni 2014 heeft Aksana een CD opgenomen met de Jaargetijden van P.Tchaikovsky.