Alessandra Benedetti – sopraan

Deel dit bericht:

Alessandra Benedetti

begon haar muziekstudie met pianolessen op de Muziekschool van Città di Castello. Daarna behaalde zij met glans haar zangdiploma op het Conservatorium G.B. Pergolesi in Fermo. Op het Internationale Zangconcours  “Città di Nettuno” ontving zij de prijs voor opkomend talent. Op het Internationale Zangconcours A. Colzani werd zij geselecteerd om op te treden in La Bohème in de rol van Musetta. Zij vertolkte sindsdien verschillende rollen in opera’s en operettes, zoals: Musetta (La Bohème), Lauretta (Maestro di Musica van Pergolesi), Violetta  (La Traviata), Pamina (De Kleine Toverfluit uit Die Zauberflöte van Mozart), Apollonia (Canterina van Haydn), Adele (Pipistrello), Arsena (Zingaro Barone), Ciboletta (Een Nacht in Venetië van Strauss), in Suor Angelica van Puccini en in Tosca.

Veelomvattend is haar repertoire van gewijde muziek: Oratorium van Valeri Kikta “Light of the Silent Stars” voor solisten, koor en harpen, Missa in honorem S. Nicolai (Haydn), Stabat Mater van Pergolesi, Stabat Mater van Caldara, Membra Jesu Nostri van Buxtehude (Kamerorkest van Savona, dirigent M° Balderi), Miriam’s Siegesgesang van Schubert, Hear My Prayer van Mendelssohn, Requiem van Cimarosa (uitgevoerd t.g.v.het Internationale Kamermuziekfestival in Città di Castello – Umbrië).

Zij gaf veel concerten in Italië en in het buitenland (Spanje, Roemenië, Polen, Frankrijk) op.

Zij werkte ook samen met enkele grote, Italiaanse toneelspelers, zoals Paola Gassman in het recital “Cantami o Diva” en Maria Rosaria Omaggio in het toneelstuk “Il canto di Didone”. Zij had de hoofdrol in het muzikale werk “Dos tristes tigres” van Ivan Teobaldelli.

In 2011 ontving zij van de Dante Alighieri Vereniging in Malaga (Spanje) het Certificaat van Verdienste voor de verspreiding van de Italiaanse taal en cultuur. In 2011 en 2012 werden er voor  Radio Vaticaan twee concerten, waarin zij als soliste optrad, opgenomen, en tevens door de producent Max Research een Stabat Mater van Pergolesi. Op 13 mei 2012 trad zij in Sansepolcro in Toscane op ter gelegenheid van het bezoek van Paus Benedetto XVI.

Sinds 2010 maakt zij deel uit van het vocale kwartet “Tiferno Vocalis Ensemble”. Zij is de auteur en de hoofdrolspeelster van het aan de operette gewijde toneelstuk “Dentro il sogno della Belle Epoque”. Zij is tevens de auteur, regisseur en hoofdrolspeelster van het muzikale toneelstuk  “…a proposito di Alice”, waarvan de première plaatsvond in december 2012 in Città di Castello. Zij is tevens zangdocente op de GlinGlo School of Music in Trestina en Città di Castello.

Zij trad samen met de pianist Ezdra Alunni op in Morra en Piosina (Umbrië). Een gelukkige samenwerking, want ze hebben voor dit jaar van Verdi al veel concerten in Italië in het vooruitzicht.

December 2013

Geelvinck Salon: 

In de Geelvinck Salon van 2 november 2014, treedt Alessandra op samen met pianist Ezdra Alunni, in een programma met lieder, opera en operette aria’s.